Home > CliŽnt & Familie > Probleem en behandeling > Jongeren > Alcohol en weerbaarheid normaal groot extra groot  

Alcohol en weerbaarheid

Dilemma’s je kent ze wel…
Ik kon me als 10-jarige meid druk maken of ik wel werd uitgenodigd voor het kinderfeestje van het populairste meisje van de klas. Nu heb ik toch écht wel andere dingen aan mijn hoofd,  je kent ze wel de ‘standaard’ dilemma’s op deze leeftijd. Ik vraag mezelf af of het wel zo verstandig is om nog een stuk taart te eten voor mijn billen, ‘Help wat doe ik?!’ Of eigenlijk zit ik best prima op de bank, maar eigenlijk hoor ik mijn team te versterken tijdens de training.  Oh ja, en niet te vergeten het dilemma dat ik heb tijdens het uitgaan met vriendinnen. Ik ben 16 jaar en mag dus nog niet drinken. Mijn vader bemoeit zich er niet zo mee, maar van mijn moeder mag ik nog niet drinken en daar is geen gesprek over mogelijk.

Dubbel gevoel
Ze wil me gewoon beschermen en wil het beste voor mijn toekomst. Dus wil ze dat ik geen alcohol drink. Duidelijk zegt ze “Ik zal echt heel erg teleurgesteld zijn en dan ga je in het weekend maar niet meer uit”. Snapt ze nou echt niet dat ik al 16 jaar ben en het eigenlijk gewoon wil proberen.

En dan zie ik dat voor me..
En dan loop ik op het station, zie ik die laveloze man met een fles alcohol langs me liggen. Ik snap meteen waarom mama daar zo een afschuw aan heeft. Ik besluit op dat moment de alcohol nog even te laten voor wat het is…

Stapavondje
Er is weer een leuk feest in de ECI, waar ik samen met m’n 4 vriendinnen naar toe wil gaan. We besluiten vooraf in het speeltuintje te gaan chilllen. Eén van mijn vriendinnen geeft via de app aan dat ze haar oudere vriend alcohol heeft laten halen die ze wel meeneemt naar het speeltuintje.
‘kak en nu?!’ Ik was toch echt van plan om geen alcohol te drinken. Moet ik nu echt als enige géén alcohol drinken? ‘HELP, hoe pak ik dit aan ?’

Antwoord
Om dit dilemma te kunnen beantwoorden kijk eens op de volgende links die je ideeën kunnen geven hoe je hiermee om kunt gaan. Succes!

Links
Test je kennis: http://www.jellinek.nl/test-uw-kennis-of-gebruik/test-uw-kennis/

Zoek je informatie: http://www.drugsinfo.nl/  

Heb je andere vragen? Stuur een mailtje naar: preventie@vvgi.nl

Zoeken
MST
MDFT
Crisisgroep JONG
Omdat het kan!
Samen Beslissen
Alcohol en weerbaarheid
Ervaringsverhaal
Stel uw vraag aan een van de medewerkers van ons informatiepunt!
  Print deze pagina   Naar boven