Home > CliŽnt & Familie > Behandelvormen > Verwijzing naar GGZ normaal groot extra groot  

Verwijzing naar GGZ

Vanaf 2015 is vanuit de rijksoverheid voor de behandeling van psychische en psychiatrische aandoeningen of verslavingsproblemen een stapsgewijze aanpak georganiseerd.

De ernst van uw klachten is bepalend voor de hulpverlening die u nodig heeft. Dit betekent dat op de eerste plaats de huisarts in overleg met u kijkt wat de kern van uw hulpvraag is en waar deze het best behandeld kan worden. Dit kan zijn:

 1. In de huisartsenpraktijk (Basis GGZ)
  De huisarts behandelt lichte psychische klachten zelf. Hij of zij doet dat in samenwerking met een Praktijk Ondersteuner Huisarts geestelijke gezondheidszorg (POH-GGZ).
   
 2. Bij Centiv (Generalistische Basis GGZ)
  Hier bieden wij behandeling voor mensen met lichte tot matige psychische, psychiatrische aandoeningen of verslavingsproblemen. Dit valt onder de Basis GGZ. Een behandeling binnen de Basis GGZ kan bestaan uit gesprekken met bijvoorbeeld een psycholoog of psychotherapeut eventueel aangevuld met internetbehandeling (e-health). Meer informatie over Centiv.
   
 3. Bij Vincent van Gogh (Gespecialiseerde GGZ)
  Bij ernstige psychische, psychiatrische aandoeningen of verslavingsproblemen is een verwijzing naar de gespecialiseerde GGZ op zijn plaats. Uw huisarts kan altijd verwijzen naar de gespecialiseerde GGZ

  Is uw verwijzer een andere behandelaar dan uw huisarts? Dan raden wij u aan om bij uw zorgverzekeraar na te vragen of een verwijzing van deze behandelaar door uw verzekering gedekt wordt. 
Zoeken
Stel uw vraag aan een van de medewerkers van ons informatiepunt!
  Print deze pagina   Naar boven