Home > Over ons > Jaarverslag 2015 normaal groot extra groot  

Jaarverslag 2015

Inleiding

Vanaf 1 januari 2015 hebben we te maken met een nieuw zorgstelsel. De zorg die wij leveren wordt ingekocht door 40 gemeenten in geheel Limburg en een deel van Oost-Brabant, door 6 zorgverzekeraars, door het zorgkantoor en door justitie. Zij stellen meer en minder gedetailleerde voorwaarden aan de zorg. In deze wirwar van
inkoopvoorwaarden zitten een paar rode draden, zoals dat de zorg die wordt ingekocht
betaalbaar is, voldoet aan een aantal kwaliteitseisen en inzicht geeft in de prestaties en resultaten van de zorgaanbieder.

Deze rode draden pakten wij in onze Strategische Koers uit 2012 reeds vast en hebben we in 2015 niet losgelaten. We bieden zorg vanuit de visie dat herstel haalbaar is, dat de kans op herstel het grootst is als je direct de juiste zorg krijgt en als je thuis blijft wonen en dat je zorgen samen doet, met de cliënt, diens naaste betrokkenen en samen met andere organisaties. Vanuit deze visie werkten we in 2015 verder aan de ombouw van klinische naar ambulante voorzieningen en aan de vormgeving van organisatie-overstijgende zorgketens, zorgnetwerken en leernetwerken. Ook werkten we aan het bevorderen van de herkenbaarheid van onze zorg in de ‘markt’ en aan transparantie ten aanzien van de uitkomsten van zorg voor de cliënt. Tenslotte is aandacht besteed aan de ontwikkeling van een procesgerichte organisatie met zelfbewuste medewerkers die vanuit deskundigheid en betrokkenheid nog betere zorg verlenen.

Lees meer...

Bouwen aan een nieuw Vincent van Gogh - Het jaar 2015 'in beeld'.
Deze jaarkalender laat per maand zien wat wij in 2015 hebben gedaan, we nemen u graag mee langs alle ontwikkelingen!

Zoeken
Volg Vincent van Gogh op Twitter...
  Print deze pagina   Naar boven