Home > Professionals > Breinweek 2017 normaal groot extra groot  

Breinweek 2017

Onderstaand het programma voor 2017.

4 oktober  l  13.30 – 17.30 uur
Symposium Vaktherapie ‘Niet praten maar doen’

In de Week van de Vaktherapie en als aftrap van onze Breinweek organiseren we het symposium ‘Niet praten maar doen’ in het Dienstencentrum in Venray. Tijdens het symposium gaan we in op de effecten van vaktherapie op het brein. Een interessant programma voor psychiaters, psychologen, verpleegkundig specialisten, vaktherapeuten, POH-GGZ en andere mensen die vanuit hun beroepsveld geïnteresseerd zijn.


6 oktober  l  10.00 – 16.00 uur
Symposium ‘Exposure in beeld’

Ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van het Centrum voor Angst- en dwangstoornissen organiseren we op 6 oktober 2017 van 10.00 tot 16.00 uur een jubileumcongres het jubileumcongres ‘Exposure in beeld’: Exposure door de jaren heen in angst- en dwangklachten. Wij nodigen je als (potentieel) verwijzer van harte uit! Klik hier voor meer informatie.
 

8 oktober  l  14.00 – 16.00 uur
High Tea voor mantelzorgers (op uitnodiging)

Voor mantelzorgers, familieleden en naasten van cliënten organiseren wij jaarlijks tijdens de Breinweek een high tea, zo willen wij onze speciale waardering voor de inzet en betrokkenheid van mantelzorgers uitdrukken. Een dag waarop ze in het zonnetje worden gezet!


11 oktober  l  16.30 – 19.00 uur
Innovatief denken: Workshop Design Thinking

Innoveren en out-of-the-box denken, hoe doe je dat?! Heel simpel, gewoon door te denken en te werken zoals ontwerpers dat doen!

Design Thinking (DT) is een methode, een manier van denken en werken om op een praktische en creatieve manier problemen op te lossen of nieuwe producten en diensten te ontwikkelen. DT is een creatief proces dat -anders dan analytisch denken- vooral zorgt voor het generen van goede ideeën!
DT vraagt dat je anders aankijkt tegen de manier waarop meerwaarde wordt gecreëerd voor de cliënt. Je zult zien dat je vaak een heel ander probleem oplost dan je zelf dacht. Tijdens de workshop gaan we aan de slag met de vraag ‘Hoe leer ik innoveren en out-of-the box denken’.

Deze workshop wordt verzorgd door het programmabureau SIOS. Binnen Vincent van Gogh faciliteert het programmabureau innovatieprojecten, in de praktische ondersteuning. Door mee te denken en het faciliteren van zorgprofessionals die als kartrekker innovaties uitvoeren. Maar ook door het organiseren van bijvoorbeeld creatieve sessies, omdenkshows en workshops als Design Thinking die innovatief denken verder brengen.

Collega’s gaan jullie de uitdaging aan tijdens deze inspirerende workshop? Geef je op! Door je naam en functie/organisatie te sturen naar ikhebeenidee@vvgi.nl. Ook collega’s van ketenpartners en collega-instellingen zijn van harte welkom!

Zoeken
  Print deze pagina   Naar boven