Home > Professionals > Symposium vaktherapie normaal groot extra groot  

Symposium 'Niet praten maar doen'

Woensdag 4 oktober 2017  /  13.30 - 17.30 uur

In de Week van de Vaktherapie en als aftrap van onze Breinweek organiseren we het symposium ‘Niet praten maar doen’ in het Dienstencentrum in Venray. Tijdens het symposium gaan we in op de effecten van vaktherapie op het brein. Een interessant programma voor psychiaters, psychologen, verpleegkundig specialisten, vaktherapeuten, POH-GGZ en andere mensen die vanuit hun beroepsveld geïnteresseerd zijn.

Locatie: Conferentieruimte Dienstencentrum, Stationsweg 46 in Venray

Wilt u zich aanmelden? Dan kan via deze link.
Wees er snel bij want er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar!

Programma

13.00 uur: Inloop
13.30 uur: Interactieve opening ’Vaktherapie: niet praten maar doen!’
14.00 uur: Neuropsycholoog Artur Jaschke van de VU Amsterdam gaat in op de werking en het effect van muziek op het brein.
14.30 uur: Psychomotorisch therapeut Thomas Scheewe deed onderzoek naar de effecten van fitness op de mentale gezondheid, de lichamelijke gezondheid en hersenvolumes van patiënten met schizofrenie en kwam tot opmerkelijke resultaten. Tijdens zijn lezing laat hij zien wat het effect is van fitness op patiënten met schizofrenie.
15.00 uur: Pauze, ondertussen posterpresentaties van de werking van beeldende therapie op het brein, door voormalig studenten PMT, beeldende therapie en dramatherapie.
15.30 uur:  Workshop hartcoherentie, deze  workshop -die Ewold de Maag verzorgt- laat zien wat de invloed is van emotie op hartritme en hoe je met een eenvoudige oefening hier invloed op uit kunt oefenen. Je beseft welke rol jouw brein hier in speelt. Het leren reguleren van de hartslag is zinvol voor mensen met  angst- of spanningsklachten.
16.30 uur: De Leidse psycholoog Rebecca Schaefer gaat tijdens haar lezing in op  het onderzoek dat ze doet naar de invloed van muziek op het oudere en/of herstellende brein.
17.00 uur: Mogelijkheid tot napraten
17.30 uur: Einde

Accreditatie
Voor vaktherapeuten is accreditatie aangevraagd bij de Stichting Registratie Vaktherapeutische Beroepen.

 

 

Zoeken
  Print deze pagina   Naar boven