Home > Over ons > Nieuws normaal groot extra groot  

18 maart OPEN DAG!
 Publicatie datum: vrijdag 24 februari 2017

opendag.jpg

Op zaterdag 18 maart 2017 doen wij mee aan de landelijke Open dag van de Zorg. Van 12.00 tot 15.00 uur openen we de deuren van ons nieuwe Dienstencentrum.Het Dienstencentrum is gevestigd in de historische kapel op locatie Servaashof, Stationsweg 46 in Venray, en doet sinds enkele maanden dienst als werk-, vergader- en ontmoetingsplek.

Voor iedereen die kennis wil maken met de geestelijke gezondheidszorg is er tijdens de open dag een gevarieerd programma.

Om 12.15 uur, 13.15 uur en 14.15 uur start er een rondleiding door het Dienstencentrum. In 2015 zijn wij gestart met de verbouwing van de kapel en de oude keuken, het is nu een duurzame, inspirerende werkomgeving geworden die uitnodigt tot ontmoeting en samenwerking. Wij nodigen u van harte uit om een kijkje te komen nemen!

Greep uit het programma

Op verschillende tijdstippen interessante voorlichting:
12.15 u : "Online (e-health) behandeling in de ggz"
13.15 u : "Gewoon normaal doen: ggz in uw wijk!"
14.15 u : "Hoe veerkrachtig en weerbaar zijn onze kinderen?!"

Ook beantwoorden we graag vragen over psychiatrische ziektebeelden en ons aanbod hierin en bij onze verslavingspreventiewerkers kunt u terecht voor alcohol- en drugsvoorlichting.

Maak kennis met de zelfstandigheidstraining voor jong volwassenen met autisme, het Integraal Expertisecentrum Psychogeriatrie en de tovertafel die we hier inzetten, ons Flex-Team en de familie- en cliëntenraad. Ook bieden we u  informatie over het syndroom van Korsakov.

In de Alcohol Simulator kunt u ook ervaren wat de invloed van alcohol is op uw rijgedrag.

Workshop: Stress de Baas
Tijdens de workshop ‘Stress de baas’ leert u, zoals de naam het al zegt, omgaan met stress. Om 12.30 uur en om 14.00 uur gaat er een workshop van start.

Innovaties in de ggz
Aan-de-slag-sessies: "Heb jij zin om na te denken over de ggz van de toekomst?"
Benieuwd? Schuif aan! Drie keer een sessie van een half uurtje, om 12.30 uur, 13.30 uur en 14.30 uur.

Rondleidingen Museum Psychiatrie Venray
Tijdens rondleidingen door het Museum Psychiatrie Venray ontdekt u de indrukwekkende geschiedenis van de psychiatrie in Venray. Vanaf 12.15 uur start de eerste rondleiding, en vindt er ieder half uur een volgende rondleiding plaats, 14.30 uur de laatste rondleiding.

Activiteitencentrum Servaashof
In ons Activiteitencentrum komt u alles te weten over onze vrijwilligers- en dagbestedingsactiviteiten en kunt u zelf meedoen. Uw kinderen kunnen hier knutselen voor Pasen, muziek maken of genieten van de wafels die hier vers worden gebakken door een aantal van onze cliënten.
Voor de kinderen is er ook een speurtocht over Servaashof! Deze start vanuit het Dienstencentrum.

Film Triple-C
In het Activiteitencentrum Servaashof is er ook doorlopend een film over Triple-C "Herstel van het gewone leven!", een behandelmethode die wij inzetten binnen de Integrale Zorg (langdurige zorg). Stel hier ook gerust uw vragen!

Kortom: genoeg te doen.

Wilt u niets missen? Kom op tijd!
Voor alle rondleidingen, workshops en lezingen geldt, vanwege beperkte plekken, vol is vol. Bij binnenkomst kunt u een keuze maken en een voucher ophalen voor het onderdeel waarin u geïnteresseerd bent. We starten om 12.00 uur, dit is ook het tijdstip dat de vouchers opgehaald kunnen worden.

 

Overig nieuws
 24/7 behandeling van verwarde personen
 Nominatie IEP voor Zinnige Zorg Award 2018
 Vincent van Gogh en Pro Persona in gesprek over mogelijke bestuurlijke fusie
 Verslavingszorg doet aangifte tegen de tabaksindustrie
 St. Annapark Venray verkocht aan Renschdael Groep
 ĎHey! Het is okť, maak depressie bespreekbaar!í
 Een bekroning op onze topklinische zorg!
 Samenwerking 'Doen wat ertoe doet'
 Bezinningsplek op tv bij 'Geloof en een Hoop Liefdeí
 Vincent van Gogh wint Gastvrijheidszorg Award 2017!
Zoeken
Nieuws categorieën
Volg Vincent van Gogh op Twitter...
  Print deze pagina   Naar boven