Home > Over ons > Nieuws normaal groot extra groot  

Comfortroom voor mensen met dementie geopend
 Publicatie datum: vrijdag 10 maart 2017

Comfortroom.jpg

Onze cliënten met dementie hebben de primeur om vanaf nu gebruik te maken van een gepersonaliseerde comfortroom. In deze comfortroom wordt een omgeving gecreëerd waarin de positieve levenservaringen uit het verleden van de cliënt een centrale plaats innemen.In een atmosfeer die de cliënt als rustgevend of activerend ervaart. In de comfortroom wordt gebruik gemaakt van de nieuwste technologie om een persoonlijke leefomgeving te creëren, waarin cliënten kunnen ontspannen, alleen, maar ook met familie en naasten.

Zorginnovatie
Als organisatie zijn wij trots op het feit dat we binnen de geestelijke gezondheidszorg koploper zijn op het gebied van zorginnovatie. Inzet van techniek en samenwerking in de keten zijn hierbij speerpunten.

De ontwikkeling van de gepersonaliseerde comfortroom is een mooi voorbeeld waarin deze onderdelen samen komen. Studenten van de Fontys Hogeschool (Expertisecentrum Gezondheidszorg en Technologie - minor) hebben onderzoek verricht naar de elementen die van belang zijn bij het inrichten van een dergelijke kamer. De grootste uitdaging hierbij was om de kamer maximaal te personaliseren terwijl hij door iedereen gebruikt kan worden. Samenwerking met de Dementieraad heeft uiteindelijk geresulteerd in de comfortroom nieuwe stijl.

Het digitale levensboek
Deze week werd de comfortroom in gebruik genomen. Dit werd gevierd met betrokkenen en sponsors van de comfortroom. Jolande Tijhuis (bestuursvoorzitter van Vincent van Gogh) overhandigde een USB-stick met haar ‘levensboek’ aan het verpleegkundig team. Met iedere cliënt is het levensboek gemaakt en vastgelegd op USB. Op deze usb-stick staan persoonlijke foto’s, filmpjes en tekeningen, maar ook instellingen als licht , geur en beelden voor een mooi uitzicht.
De comfortroom en het digitale levensboek zijn gerealiseerd door Rememberz.

Vincentiushof
De comfortroom is onderdeel van Vincentiushof. Hier hebben wij samen met De Zorggroep een aantal eigentijdse woonvoorzieningen voor ouderen met een psychogeriatrische aandoening.

Overig nieuws
 24/7 behandeling van verwarde personen
 Nominatie IEP voor Zinnige Zorg Award 2018
 Vincent van Gogh en Pro Persona in gesprek over mogelijke bestuurlijke fusie
 Verslavingszorg doet aangifte tegen de tabaksindustrie
 St. Annapark Venray verkocht aan Renschdael Groep
 ĎHey! Het is okť, maak depressie bespreekbaar!í
 Een bekroning op onze topklinische zorg!
 Samenwerking 'Doen wat ertoe doet'
 Bezinningsplek op tv bij 'Geloof en een Hoop Liefdeí
 Vincent van Gogh wint Gastvrijheidszorg Award 2017!
Zoeken
Nieuws categorieën
Volg Vincent van Gogh op Twitter...
  Print deze pagina   Naar boven