Home > Over ons > Nieuws normaal groot extra groot  

Afscheid van St. Paschalis
 Publicatie datum: woensdag 07 juni 2017

St.Paschalis_webversie_10.jpg

Vincent van Gogh heeft op 6 juni 2017 definitief afscheid genomen van het kloostergebouw St. Paschalis in Oostrum, gemeente Venray.Nadat in december 2012 de laatste patiënten verslavingskliniek Paschalis hebben verlaten, om hun behandeling elders binnen Vincent van Gogh af te ronden, is nu een nieuwe bestemming c.q. eigenaar gevonden.

Het ‘nieuwe Vincent van Gogh’ richt zich al geruime tijd op het bieden van geestelijke gezondheidszorg zoveel mogelijk ambulant en in veel gevallen zelfs in de thuissituatie van de cliënt. Een opname voorkomen of zoveel mogelijk beperken is belangrijk, het is bewezen dat dit het herstel van de cliënt ten goede komt. Dit betekent dat er gedurende de afgelopen jaren steeds minder behoefte is aan klinische voorzieningen in en rond Venray. Met de veranderde behandelvisie zijn de opnames van cliënten sterk verminderd.
Eind 2016 heeft Vincent van Gogh een meerjarencontract met zorgverzekeraar VGZ afgesloten. In dit contract staan innovatie van de zorg en verdere uitbreiding van de ambulante behandeling en behandeling thuis centraal.

De nieuwe eigenaar, Seminarie bv uit Breda, is een onderneming die gespecialiseerd is in renovatie en ombouw van historische gebouwen tot hotel. Ombouw gebeurt met behoud van zo veel mogelijke historische elementen die zich zowel binnen als buiten het historische gebouw bevinden. Seminarie bv is momenteel bezig om met belanghebbenden, zoals buren, omliggende verenigingen en bedrijven haar plannen te presenteren om zodoende wensen en ideeën in het plan te kunnen verwerken. Ook met de gemeente zijn er al gesprekken gevoerd en zij staan, in beginsel, niet onwelwillend tegenover de plannen om het klooster om te bouwen tot een plaats voor de vestiging van een hostel en hotel. Ook zou het wenselijk zijn om de prachtige kapel te gaan/blijven gebruiken voor de voltrekking van bruiloften e.d..

Ook vergaderingen, recepties e.d. zullen wellicht tot de mogelijkheden behoren waarbij gebruik gemaakt kan worden van de prachtige historische binnentuin.
Afhankelijk van de verkrijging van de vergunning hoopt het bedrijf nog dit jaar te kunnen beginnen met de ombouw.

(Persbericht Vincent van Gogh)

Overig nieuws
 24/7 behandeling van verwarde personen
 Nominatie IEP voor Zinnige Zorg Award 2018
 Vincent van Gogh en Pro Persona in gesprek over mogelijke bestuurlijke fusie
 Verslavingszorg doet aangifte tegen de tabaksindustrie
 St. Annapark Venray verkocht aan Renschdael Groep
 ĎHey! Het is okť, maak depressie bespreekbaar!í
 Een bekroning op onze topklinische zorg!
 Samenwerking 'Doen wat ertoe doet'
 Bezinningsplek op tv bij 'Geloof en een Hoop Liefdeí
 Vincent van Gogh wint Gastvrijheidszorg Award 2017!
Zoeken
Nieuws categorieën
Volg Vincent van Gogh op Twitter...
  Print deze pagina   Naar boven