Home > Over ons > Nieuws normaal groot extra groot  

Ervaringsdeskundigheid: Belangrijk item!
 Publicatie datum: vrijdag 16 juni 2017

2.jpg

Afgelopen maandagmiddag 12 juni organiseerde het Zelfregiecentrum Venlo samen met Team UP van Vincent van Gogh op Servaashof in Venray een Herstel-informatiemarkt voor cliënten en collega’s.Mooi om te vermelden is dat er bij de voorbereiding cliënten betrokken waren, zij dachten mee over de invulling van de markt en samen bespraken we waar zij écht iets aan zouden hebben.
 
Zo ontstond de Herstel- informatiemarkt met een breed palet aan informatie over participatie, herstel en ervaringsdeskundigheid. De markt werd ingeleid door een aantal sprekers; Harry Korten, lid van onze cliëntenraad beet het spits af, vervolgens vertelde Boet Kwarten zijn herstelverhaal. Daarna kon iedereen kennismaken met twee boegbeelden uit ‘de wereld van herstel en ervaringsdeskundigheid’: Wilma Boevink en Ahmet Türkmen. Ze vertelden de aanwezigen hun verhaal en hoe zij betekenisvolle activiteiten en rollen in het leven hebben hervonden.

Manager Integrale Zorg Annemiek de Wit opende de markt; waar men allerlei informatie kon ophalen over het ontwikkelen van ervaringsdeskundigheid, participatie- en herstelmogelijkheden in de regio. Het doel was om samen concreet te kijken naar wat de perspectieven zijn voor cliënten die iets met hun ervaring willen doen. Met een opkomst van zo’n 80 personen en de enthousiaste reacties die we hebben ontvangen van het gemêleerde publiek (dat bestond uit cliënten, familieleden en hulpverleners) kijken we terug op een succesvolle middag!

Over Team UP
Om de inzet en de opleiding (stages) van ervaringsdeskundigen binnen Vincent van Gogh te organiseren en bewustwording rondom dit onderwerp te creëren is Team UP in het leven geroepen, vanuit een co-creatie tussen ervaringsdeskundigen zelf, cliëntenraad, management en ondersteunende afdelingen. Met Team UP maken wij het nut en de inzet van ervaringsdeskundigheid een gespreksonderwerp binnen onze organisatie promoten wij deze inzet. Wilma Boevink, senior onderzoeker bij het Trimbos-instituut (ervaringsdeskundige en medeauteur van ‘De Goede GGZ’) adviseert ons hierbij.

Overig nieuws
 24/7 behandeling van verwarde personen
 Nominatie IEP voor Zinnige Zorg Award 2018
 Vincent van Gogh en Pro Persona in gesprek over mogelijke bestuurlijke fusie
 Verslavingszorg doet aangifte tegen de tabaksindustrie
 St. Annapark Venray verkocht aan Renschdael Groep
 ĎHey! Het is okť, maak depressie bespreekbaar!í
 Een bekroning op onze topklinische zorg!
 Samenwerking 'Doen wat ertoe doet'
 Bezinningsplek op tv bij 'Geloof en een Hoop Liefdeí
 Vincent van Gogh wint Gastvrijheidszorg Award 2017!
Zoeken
Nieuws categorieën
Volg Vincent van Gogh op Twitter...
  Print deze pagina   Naar boven