Home > Over ons > Nieuws normaal groot extra groot  

Mieke Konings wint Theod Oor 2017!
 Publicatie datum: maandag 09 oktober 2017

TheodOorwinnaar2017_webversiegroot.jpg

Zondag 8 oktober hebben Margriet Czinder, voorzitter familieraad, en Frans van de Vranden namens het bestuursteam van Vincent van Gogh, samen de Theod’Oor 2017 uitgereikt. De prijs ging dit jaar naar Mieke Konings.Mieke is als systeemtherapeute werkzaam binnen het zorgprogramma Verslavingsstoornissen. Zichtbaar verrast ontving zij de prijs tijdens onze jaarlijkse, gezellige high tea. . Een onderdeel van de Breinweek als speciaal dankjewel aan de mantelzorger.

In zijn toespraak vergeleek Frans v/d Vranden het gepassioneerde werk van Mieke met de totstandkoming van een schilderij. Diverse technieken, meerdere lagen, warme kleuren en een resultaat waar alle betrokkenen achteraf zeer tevreden over zijn. Cliënten zeggen dan ook vaak tegen andere professionals of mede-cliënten:  “Die Mieke, da’s ‘unne goeie.” Samen met alle lovende woorden van collega’s zegt dit meer dan genoeg…. De prijs is dik verdiend!

Margriet Czinder benadrukte het belang het betrekken van de familie bij de behandeling, een gedragen familiebeleid binnen Vincent van Gogh en de rol van de familieraad. “En vandaag gaat natuurlijk onze speciale aandacht naar de jarenlange inzet en belangrijke rol van Mieke in deze. Daarom willen wij haar met de Theod’Oor graag hartelijk danken voor deze bijzonder waardevolle bijdrage!”, aldus Margriet.

Vlnr: Margriet Czinder, Mieke Konings en Frans v/d Vranden

Waarom een Theod’Oor?
Vincent van Gogh reikt de Theod'Oor sinds 2014 jaarlijks uit. Het is een oprechte waardering voor iemand die zich inzet voor de familie, mantelzorgers van cliënten, het familiebeleid uitdraagt of op welke wijze dan ook een positieve bijdrage levert aan het belang en de rol van familie of naasten in behandeling en begeleiding bij Vincent van Gogh. De prijs kan gaan naar een van onze medewerkers, een team, maar ook een huisarts of andere voorloper of kartrekker. In elk geval iemand die ervoor zorgt dat de aandacht op het onderwerp gevestigd is en de rol van familie een warm hart toedraagt.

Naamkeuze Theod’Oor
Anne Haeyen, beeldend kunstenares uit Venray, heeft de Theod’Oor in 2014 ontworpen. Theo, staat voor Theo van Gogh de jongere broer van Vincent die er ook in moeilijke tijden met vele psychische problemen, altijd was voor zijn broer. Het oor staat voor het Oor in het logo van Vincent van Gogh. Een luisterend oor zijn voor mensen die het nodig hebben, hierbij denken we met name aan de mantelzorgers. Dit komt de cliënt zeker ten goede in zijn of haar herstelproces.

Overig nieuws
 Vincent van Gogh partner van Alliantie Nederland Rookvrij!
 Fusieverkenning Vincent van Gogh en Pro Persona afgerond
 Bronzen Zinnige Zorg Award voor IEP!
 Verkiezing ĎDe meest leefbare ggz-omgevingí: KR8 genomineerd
 Over suÔcide gesproken
 24/7 behandeling van verwarde personen
 Vincent van Gogh en Pro Persona in gesprek over mogelijke bestuurlijke fusie
 Verslavingszorg doet aangifte tegen de tabaksindustrie
 St. Annapark Venray verkocht aan Renschdael Groep
 ĎHey! Het is okť, maak depressie bespreekbaar!í
Zoeken
Nieuws categorieën
Volg Vincent van Gogh op Twitter...
  Print deze pagina   Naar boven