Home > Over ons > Nieuws normaal groot extra groot  

Bezinningsplek op tv bij 'Geloof en een Hoop Liefde’
 Publicatie datum: woensdag 22 november 2017

GeloofHoopLiefdetv-opnames_okt.2017_webversie.jpg

De bouw van bezinningsplek ‘De Rots’, een mooi en inspirerend samenwerkingsproject tussen bewoners, medewerkers en vrijwilligers binnen Servaashof, was woensdag 29 november een van de onderwerpen in het bekende tv programma ‘Geloof en een Hoop Liefde’.Initiatiefnemers Ans Houben, bewoonster en beeldend kunstenaar, en Arianne Boon, geestelijk verzorger bij Vincent van Gogh,  komen aan het woord. “Of je nu in Allah of Jezus gelooft of rust zoekt in de natuur. Dit is een (ontmoetings-) of bezinningsplek voor iedereen”, aldus Arianne.
Jacqueline Hanssen, als dagbestedingscoach en beeldend kunstenaar ook actief in de werkgroep, plaatst ‘de duif’ als symbool van vrede, hoop en verbondenheid boven op het ‘bezielende’ bouwwerk.

‘De Rots’ is met liefde gebouwd en geeft bewoners waar ze behoefte aan hebben: een speciale plek voor een moment van bezinning in welke vorm dan ook. Maar ook contact met hun omgeving, zoals een praatje met de buurtbewoners, een wandelaar of hondenbezitter. Kortom het gevoel er echt bij te horen...

Hella van der Wijst kwam met haar team voor deze aflevering van ‘Geloof en een Hoop Liefde’ naar Venray. Nederland zit vol met mooie mensen die verhalen van geloof, hoop en liefde hebben én deze willen delen. De wisselende presentatoren bezoeken daarom elke dag een andere plaats in Nederland om deze bijzondere verhalen in beeld te brengen.

Op woensdag 29 november was de uitzending ‘Geloof en een Hoop Liefde’ vanuit Venray. Deze aflevering bevat meerdere bijzondere onderwerpen waarvan de werkgroep bezinningsplek ‘De Rots' er een is.

Heeft u het gemist? Kijk hier bij GHL-uitzending-gemist.

 

Arianne (op de rug gezien) en Hella (midden) in gesprek met Ans (rechts) over haar tekening en de betekenis hiervan.

Overig nieuws
 Vincent van Gogh partner van Alliantie Nederland Rookvrij!
 Fusieverkenning Vincent van Gogh en Pro Persona afgerond
 Bronzen Zinnige Zorg Award voor IEP!
 Verkiezing ‘De meest leefbare ggz-omgeving’: KR8 genomineerd
 Over suïcide gesproken
 24/7 behandeling van verwarde personen
 Vincent van Gogh en Pro Persona in gesprek over mogelijke bestuurlijke fusie
 Verslavingszorg doet aangifte tegen de tabaksindustrie
 St. Annapark Venray verkocht aan Renschdael Groep
 ‘Hey! Het is oké, maak depressie bespreekbaar!’
Zoeken
Nieuws categorieën
Volg Vincent van Gogh op Twitter...
  Print deze pagina   Naar boven