Home > Over ons > Nieuws normaal groot extra groot  

Nominatie IEP voor Zinnige Zorg Award 2018
 Publicatie datum: donderdag 01 maart 2018

samen-oudehanden-650x363.jpg

Integraal Expertisecentrum Psychogeriatrie (IEP), een initiatief van Vincent van Gogh en Proteion, is een van de 11 landelijke initiatieven die zijn genomineerd voor de VGZ Zinnige Zorg Award 2018. Een nominatie waar we samen trots op zijn.Zinnige Zorg Award
Zorgverzekeraar VGZ werkt samen met zorgaanbieders en andere zorgpartijen aan zinnige zorg. Zinnige zorg is betaalbare zorg die de patiënt centraal zet en verspilling en overdaad vermijdt. Dat vraagt om aansprekende ideeën die de zorg eenvoudiger, logischer en slimmer maken. VGZ zoekt naar de meest veelbelovende ideeën en beloont ze graag met de VGZ Zinnige Zorg Award.

Integraal Expertisecentrum Psychogeriatrie
Binnen IEP komen de kennis en ervaring van Vincent van Gogh voor geestelijke gezondheidszorg en de belevingsgerichte zorg van Proteion samen in een kleinschalig centrum voor ouderen met een psychogeriatrisch ziektebeeld (dementie) in combinatie met ernstige gedragsproblemen.

IEP: het idee!
Het IEP is een kleinschalig centrum met bovenregionale functie voor ouderen met dementie en onbegrepen gedrag die meer zorg en ondersteuning nodig hebben dan een regulier zorgcentrum doorgaans kan bieden. In het IEP staan specialisten van Vincent van Gogh en Proteion zij aan zij. Zij delen hun kennis op het gebied van crisisopvang en behandeling van complexe gedragsproblematiek. Op de unieke locatie in Venray krijgen cliënten de intensieve behandeling die nodig is voor een spoedige terugkeer naar huis of een regulier zorgcentrum. De juiste behandeling en zorg in de juiste omgeving voor deze kwetsbare groep ouderen.

Stemmen = winnen!
In de periode van 9 tot 29 mei 2018 kan het publiek stemmen op de beste innovatie (IEP) in het kader van Zinnige Zorg 2018. Elke innovatie moet via een filmpje gepresenteerd worden.
In maart gaan wij dan ook filmopnames (laten) maken om IEP in beeld te brengen. De filmpjes van elke innovatie maken tastbaar en duidelijk waar het over gaat en nodigen uit tot stemmen.

Wij houden u graag op de hoogte en attenderen u tijdig wanneer er gestemd kan worden voor de Zinnige Zorg Award 2018.

Overig nieuws
 24/7 behandeling van verwarde personen
 Vincent van Gogh en Pro Persona in gesprek over mogelijke bestuurlijke fusie
 Verslavingszorg doet aangifte tegen de tabaksindustrie
 St. Annapark Venray verkocht aan Renschdael Groep
 ‘Hey! Het is oké, maak depressie bespreekbaar!’
 Een bekroning op onze topklinische zorg!
 Samenwerking 'Doen wat ertoe doet'
 Bezinningsplek op tv bij 'Geloof en een Hoop Liefde’
 Vincent van Gogh wint Gastvrijheidszorg Award 2017!
 GGZ Nederland: ‘Minder regelgekte meer zorg’
Zoeken
Nieuws categorieën
Volg Vincent van Gogh op Twitter...
  Print deze pagina   Naar boven