Home > Over ons > Nieuws normaal groot extra groot  

Verkiezing ‘De meest leefbare ggz-omgeving’: KR8 genomineerd
 Publicatie datum: donderdag 03 mei 2018

KR8-Nieuws.jpg

Met trots laten we u weten dat ons behandelprogramma KR8 is genomineerd voor de verkiezing 'De meest leefbare ggz-omgeving'! De fysieke omgeving heeft invloed op het welzijn van mensen, daar is steeds meer bewijs voor. Aandacht voor de omgeving waarin mensen zorg krijgen is dus enorm belangrijk. 

Met de verkiezing ‘meest leefbare ggz-leefomgeving’ wil stichting De nieuwe draai ggz-instellingen op weg helpen met hun ambities op het gebied van leefbaarheid en duurzaamheid.

De jury van de verkiezing is op zoek gegaan naar de meest inspirerende voorbeelden van een leefbare ggz-omgeving en kwam tot vijf finalisten, waarvan Vincent van Gogh -met het behandelprogramma KR8- er een is!

Klik hier en stem KR8 naar de overwinning!

KR8 van Vincent van Gogh is geen ggz-gebouw waar mensen verblijven en worden behandeld. KR8 leert mensen met een psychotische stoornis op inspirerende en positieve wijze alles over bijvoorbeeld de symptomen en oorzaken, omgaan met alcohol en drugs, relaties, gezond leven en weer aan het werk gaan. Familie en naasten worden betrokken, en ook activiteitengroepen, reminderservices en medicatiesupport zijn onderdelen van het programma. Mensen worden zo geholpen het beste uit hun behandeling te halen. Deelnemers en programmabegeleiders werken samen aan herstel en toekomst.

KR8 biedt daarvoor een ‘veilige’ huiskamer. Het programma is erop gericht om cliënten verder op weg te helpen in de toekomst door ervaringen met elkaar te delen die geen enkel ander persoon beter zal begrijpen dan de cliënten zelf. Cliënten voelen zich hierdoor meer begrepen en verbonden met elkaar. Dit maakt dat KR8 een plek is waar de gebruiker zich veilig, speciaal en thuis voelt en dat zorgt voor een uiteindelijk betere therapietrouw en minder terugval in heropnames. Het doel is dat kwetsbare mensen weer in hun kracht komen te staan.

De jury waardeert ons programma met: “het vindt plaats in de wijk, in het netwerk van mensen. Dit programma kan bewijzen dat minder mensen opnieuw opgenomen moeten worden”.

Over de campagne en de verkiezing
Wat is de best mogelijke leefomgeving voor ggz-cliënten? Hoe ziet een healing environment in de ggz eruit? Hoe kunnen behandeling en rehabilitatie vaker ambulant plaatsvinden? En welke gevolgen heeft dat voor ggz-gebouwen? Stichting de nieuwe draai zoekt, samen met ggz Nederland, RIBW Alliantie, LOC Zeggenschap in zorg en Aedes-Actiz, antwoorden op bovenstaande vragen. In de campagne ‘De meest leefbare ggz-omgeving‘ verzamelen zij best practices, leren ze van elkaar en belonen ze de meest ambitieuze plannen om ggz-omgevingen gezonder, mensvriendelijker en energieopwekkender te maken.

Overig nieuws
 STEM op IEP voor de Zinnige Zorg Award 2018!
 Over suïcide gesproken
 24/7 behandeling van verwarde personen
 Vincent van Gogh en Pro Persona in gesprek over mogelijke bestuurlijke fusie
 Verslavingszorg doet aangifte tegen de tabaksindustrie
 St. Annapark Venray verkocht aan Renschdael Groep
 ‘Hey! Het is oké, maak depressie bespreekbaar!’
 Een bekroning op onze topklinische zorg!
 Samenwerking 'Doen wat ertoe doet'
 Bezinningsplek op tv bij 'Geloof en een Hoop Liefde’
Zoeken
Nieuws categorieën
Volg Vincent van Gogh op Twitter...
  Print deze pagina   Naar boven