Home > CliŽnt & Familie > Behandelvormen > Outreachende zorg > FACT normaal groot extra groot  

FACT

FACT is voor mensen met een langdurige en complexe psychiatrische aandoening, soms ook in combinatie met een verslaving. Vaak is er sprake van ingewikkelde problemen met grote gevolgen op het gebied van wonen, werken, gezondheid, sociale contacten en financiën.

FACT staat voor Functie Assertive Community Treatment. Het is een combinatie van behandeling,begeleiding, crisishantering, rehabilitatie en hulp bij herstel.

Een belangrijk uitgangspunt is dat mensen zo veel mogelijk zelf de regie hebben over hun behandel- en herstelproces. Het FACT team helpt ze om hun gezondheid te bevorderen en aandacht te besteden aan het herstelproces of om samen vragen te beantwoorden op het gebied van wonen, werken, financiën of relaties. De hulp vindt zo veel mogelijk plaats in de thuissituatie.

FACT betrekt graag belangrijke naasten bij de behandeling, bijvoorbeeld ouders, partner, kinderen en vrienden.

Wilt u graag meer informatie?

FACT folder voor cliënten/naasten, september 2017
FACT verwijzersfolder, november 2017


Bereikbaarheid FACT

  • FACT Horst aan de Maas: 06- 14 33 11 58
  • FACT Venray: 06- 43 25 99 31
  • FACT Venlo, team I: 06- 24 35 65 80
  • FACT Venlo, team II ( Blerick): 06- 30 57 18 16
  • FACT Weert: 06-12 96 99 50

Allemaal bereikbaar maandag t/m vrijdag 8.30 – 17.00 uur.


Behandelprogramma KR8 bij FACT

Vanuit de ambitie van Vincent van Gogh tot vernieuwing en voortdurende professionalisering van onze zorg en vanuit het motto ‘herstel is haalbaar’ zijn wij gestart met een uniek programma van Healthy Solutions, KR8: voor gestructureerde en methodische FACT-zorg.

KR8 leert mensen met een psychotische stoornis op inspirerende en positieve wijze alles over bijvoorbeeld de symptomen en oorzaken, omgaan met alcohol en drugs, relaties, gezond leven en weer aan het werk gaan. Familie en naasten worden betrokken, en ook activiteitengroepen, reminderservices en medicatiesupport zijn onderdelen van het programma. We helpen mensen zo het beste uit hun behandeling te halen en werken samen aan herstel en toekomst.

Gemiddeld heeft circa de helft van de cliënten die in behandeling is bij FACT een psychotische stoornis. KR8 is speciaal ontwikkeld voor deze mensen. Binnen drie van onze vijf FACT-teams zijn we met het programma van start gegaan. Deze eerste drie teams gaan ervaring opdoen met KR8 bij alle cliënten met psychotische klachten.

Over KR8
In Duitsland en Engeland zorgde een vergelijkbaar programma voor vermindering van heropnames en de daarmee gepaard gaande zorgkosten. Bovendien verbeterde de kwaliteit van de zorgverlening in de beleving van cliënten, hun familie en naasten en ook van de betrokken zorgverleners.
 

Zoeken
IHT
FACT
MST en MDFT
Bemoeizorg /OGGZ
Stel uw vraag aan een van de medewerkers van ons informatiepunt!
  Print deze pagina   Naar boven