Belang van het gezin

Voor volwassenen met stress of burn-out klachten

Terug Persoonlijk gesprek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

Algemene omschrijving

Als de stress lang aanhoudt en er onvoldoende gelegenheid is om tussentijds te herstellen ontstaan er problemen. Wanneer we dan maar blijven proberen om aan de gestelde eisen te voldoen, putten we ons steeds verder uit. Hoe groter de uitputting, hoe erger de klachten worden. Fysieke klachten die veel voorkomen bij stress zijn: chronische vermoeidheid, slapeloosheid, hoofdpijn, hartkloppingen, onrust, gespannen spieren, verminderde concentratie en continu piekeren.

Bij een burn-out ben je uiteindelijk volledig opgebrand; het eindstadium van langdurige, vaak jarenlange roofbouw is dan bereikt. Het is beter de stresssignalen serieus te nemen, de burnout voor te zijn en de stress de baas te blijven.

Stress de baas

De cursus is voor volwassenen met stress of burn-out klachten. In de cursus leer je vaardigheden aan om in de huidige snel, veranderende en veeleisende samenleving je balans terug te vinden en te behouden. Je pakt stress aan en voorkomt een burn-out. Je leert de regie over je leven terug te vinden, beter voor jezelf te kiezen en te ontspannen.

Inhoud van de cursus

In de cursus staan praktische tips en oefeningen centraal. Thema’s die aan bod komen zijn:

  • Kijken naar energiebronnen.
  • Negatieve denkpatronen doorbreken.
  • Grenzen stellen.
  • Omgaan met conflicten.
  • Ontspanning.

We werken met een cursusmap met achtergrondinformatie en opdrachten. Hiermee ga je thuis aan de slag. Dit neemt ongeveer een half uur per dag in beslag.

Informatie of aanmelden

Heb je belangstelling in deze cursus? Bespreek dit met je huisarts of praktijkondersteuner GGZ. Zij kunnen je doorverwijzen. Je kunt jezelf ook direct aanmelden bij team Preventie. In dat geval vindt er na aanmelding een kennismakingsgesprek plaats. Hier bespreken we of de cursus aansluit bij jouw vragen.

Data en beschikbaarheid Belang van het gezin

Er zijn momenteel geen geplande data.