Symposium 30 jaar Korsakov Centrum – Diagnostiek, behandeling en zorginnovatie

Dit jaar bestaat het Korsakov Centrum voor alcoholgerelateerde cognitieve stoornissen van Vincent van Gogh 30 jaar. Dit vieren we met een jubileumsymposium op vrijdag 29 november 2019.

Tijdens dit symposium zullen een aantal gerenommeerde sprekers, vanuit verschillende invalshoeken (psychiatrie, neuropsychologie, neurologie en verpleeghuiszorg) hun licht laten schijnen op alcoholgerelateerde cognitieve stoornissen.

Zo is er aandacht voor stoornissen in de sociaal-cognitieve functies en emotieregulatie van patiënten met het syndroom van Korsakov. Nieuwe behandeltechnieken, zoals transcraniale magnetische hersenstimulatie (TMS) bij verslaving. De rol van prestatievaliditeitstests bij het vaststellen van alcoholgerelateerde cognitieve stoornissen en het screenen op deze cognitieve disfuncties in de verslavingszorg. Ook zijn er lezingen gericht op de rol van alcohol en thiamine bij het ontstaan van deze stoornissen en de noodzaak van betere diagnostische criteria voor het syndroom van Korsakov.

Het programma met sprekers vind je hier.

Wij hopen je, als relatie, te mogen ontvangen in het Concertgebouw “De Vereeniging” in Nijmegen op 29 november 2019.
Accreditatie wordt aangevraagd voor de NVVP, VVGN, VNVN, FGzPt.

Aanmelden? Dat kan via deze link (onderaan de webpagina vind je het aanmeldformulier).

Met vriendelijke groet,

Dr. Serge Walvoort, programmamanager Centrum voor Korsakov
Prof. dr. Roy Kessels, wetenschappelijk consulent Centrum voor Korsakov