.

Cursus 'Stress de baas'

In oktober en november start de preventiecursus 'Stress de baas' weer in Venray en Venlo. Heb jij last van stress- of burn-out klachten? Pak het aan!

Wanneer is stress of spanning ongezond?
Stress hoort bij het leven en komt bij iedereen voor. Stress of spanning is niet per definitie ongezond. Het is gezond zolang de eisen die aan iemand worden gesteld, niet hoger zijn dan wat die persoon aankan. Als de stress lang aanhoudt en er onvoldoende gelegenheid is om tussentijds te herstellen ontstaan er problemen. Wanneer we dan maar blijven proberen om aan de gestelde eisen te voldoen, putten we ons steeds verder uit. Hoe groter de uitputting, hoe erger de klachten worden.

Fysieke klachten die veel voorkomen bij stress zijn: chronische vermoeidheid, slapeloosheid, hoofdpijn, hartkloppingen, onrust, gespannen spieren, verminderde concentratie en continu piekeren. Bij een burn-out ben je uiteindelijk volledig opgebrand; het eindstadium van langdurige, vaak jarenlange roofbouw is dan bereikt. Het is beter de stresssignalen serieus te nemen, de burn-out voor te zijn en de stress de baas te blijven.

De cursus 'Stress de baas' is bedoeld voor mensen met stress- of burn-out klachten.

Praktische info

Data en locaties

Locatie: Venlo, MC Lambertus
Dinsdag 2 oktober 2018: 14.30 uur – 16.30 uur
Verdere data 2, 9 en 23 oktober en 6, 13 en 20 november + 8 januari 2019 terugkombijeenkomst

Locatie: Antoniusveld Venray 
maandag 5 november 2018: 14.30 uur – 16.30 uur
Verdere data: 5, 12 en 26 november, 3, 10 en 17 december + 28 januari 2019 terugkombijeenkomst

Kosten
Eenmalige kosten bedragen € 30,-

Voorafgaand aan de cursus vindt er een kennismakingsgesprek plaats.

Interesse in deelname?
In de cursus leer je vaardigheden aan om in de huidige snel, veranderende en veeleisende samenleving je balans terug te vinden en te behouden. Je pakt de stress aan en voorkomt een burn-out.

Inhoud van de cursus
Na de cursus heb je inzicht in verschillende oorzaken en gevolgen van stress. Verder worden er technieken en vaardigheden aangeleerd zoals:

  • kijken naar energiebronnen
  • negatieve denkpatronen doorbreken
  • grenzen stellen
  • omgaan met conflicten
  • ontspanning

Je leert de regie over jouw leven terug te vinden, beter voor jezelf te kiezen en te ontspannen.

Informatie of aanmelden
Heb je belangstelling in deze cursus? Bespreek dit met je huisarts of praktijkondersteuner GGZ. Je kunt je aanmelden bij de praktijkondersteuner GGZ van je huisartsenpraktijk of onze afdeling preventie:
preventie@vvgi.nl
06 – 53 87 40 35