Webinar Coronavliegwiel

Webinar Coronavliegwiel gaat over digitale oplossingen voor hulpverlening op afstand. We delen graag de geleerde lessen uit de afgelopen tijd en verkennen samen de kansen. Het webinar is op vrijdag 3 juni van 14.45 tot 17.00 uur en wordt georganiseerd door de ggz-platforms Noord- en Midden-Limburg.

Door Corona zijn velen in zorg en welzijn anders gaan werken. Soms was het aanbod voor zorg beperkt of lag het zelfs tijdelijk helemaal stil. Wanneer de hulpverlening wel doorgang vond, lag de focus vaak op digitaal voortzetten van de bestaande hulp. Vanuit ervaringsdeskundigen, professionals in het sociaal domein en de GGZ-zorgpartijen, de huisartsen en de POH-GGZ, gemeenten en zorgverzekeraars in de regio’s Noord en Midden-Limburg is de behoefte de geleerde lessen te delen, deze ingeslagen weg samen verder te verkennen en samen de extra mogelijkheden te delen.

Michael Milo (inhoudelijke gastheer, verbinder bij de Nieuwe GGZ) en Henk Verstappen (Adjunct-directeur bij VIGO) presenteren het webinar. In dit webinar gaan we in op:

  • Hoe zag het aanbod van de digitale hulpverlening er de afgelopen tijd uit?
  • Hoe hebben zowel cliënten als professionals deze periode ervaren?
  • Wat ging goed en waar liggen uitdagingen?
  • Wat is nu echt de kern van digitale transformatie?
  • Bestaan er al oplossingen die hierbij aansluiten en wat betekent dat voor gebruikers?
  • Welke oplossingen zouden permanent een plek moeten vinden in het werken?
  • Wat is daarvoor nodig?

Voor wie is het bedoeld?
De ggz-platforms Noord-Limburg en Midden-Limburg organiseren het webinar voor professionals in de GGZ-hulpverlening binnen zorg en welzijn, bij de gemeenten, de huisartsen en de POH-GGZ, die andere deelnemers willen inspireren om de nieuwe toepassingen te gebruiken en professionals die op weg geholpen willen worden. Daarbij houden we rekening met de verschillende achtergronden van de professionals.

Aanmelden
Het webinar is op 3 juni 2021 van 14.45 tot 17.00 uur. Wilt u deelnemen? Dan kunt u zich vast aanmelden via het digitale aanmeldformulier: klik hier. Een paar dagen voor 3 juni ontvangt u een mail met de link naar het webinar. Wij hopen u te begroeten bij de digitale bijeenkomst op 3 juni 2021!

De ggz-platforms Noord-Limburg en Midden-Limburg