Informatie corona

Hier lees je over het coronavirus en de regels die bij Vincent van Gogh gelden.

Op de website www.corona.steffie.nl krijg je uitleg over de regels, testen en vaccinatie. Ook in andere talen zoals bijvoorbeeld English, Türkce en Polskie.

Maatregelen bij Vincent van Gogh

Dit zijn de regels:

  • was je handen regelmatig met zeep
  • houd 1,5 meter afstand
  • hoest en nies in de binnenkant van je elleboog, gebruik papieren zakdoekjes
  • geef elkaar geen hand
  • vermijd drukte
  • bij klachten: laat je testen, blijf thuis tot de uitslag bekend is

Testen op corona

Klachten zijn: verkoudheid, een loopneus, niezen, hoesten, keelpijn, verhoging of koorts. Of ineens slecht kunnen ruiken of proeven. Blijf thuis, maak een afspraak om je te laten testen. Bel naar 0800-1202 om een afspraak te maken. Als je belt hoor je eerst een korte uitleg. Daarna krijg je iemand aan de telefoon. Je kunt dan een afspraak maken voor een test bij jou in de buurt.

Heb je klachten? Kom niet naar ons toe, bel je behandelaar (via het secretariaat) of de afdeling/kliniek voor overleg.

Heb je een afspraak voor behandeling?

Afspraken binnen de poliklinieken of huisbezoeken vinden nu meestal plaats per telefoon of met beeldbellen. Vind je dat lastig? Laat je behandelaar dat weten, dan maken we de afspraak op locatie of thuis. Groepstherapieën zijn als het kan digitaal of anders in kleinere groepen. Dan kan iedereen 1,5 meter afstand houden.

Regels voor bezoek

Iedere afdeling maakt zelf op basis van de situatie, regels voor bezoekers. Wil je op bezoek komen? Neem dan vooraf contact op met de kliniek of afdeling.

Als bezoek op jouw afdeling of verblijf is toegestaan, vragen we je waar mogelijk om naar buiten te gaan. Maak een wandeling bijvoorbeeld. Alleen als het kan natuurlijk. Houd je buiten ook aan de geldende regels van de overheid. Is er een bezoek gepland, maar heb je toch klachten? Blijf dan thuis, laat je testen en kom niet op bezoek tot je negatief getest bent.

Is bezoek om belangrijke redenen toch nodig? Neem dan vooraf eerst contact op met de afdeling, kliniek of het team voor overleg. De regiebehandelaar, neemt als eindverantwoordelijke voor de behandeling, het besluit over wat wel of niet mogelijk is.

Meer weten?

Op de website www.steffie.nl van de Rijksoverheid wordt duidelijk uitgelegd over het coronavirus, de maatregelen en het vaccineren. Ook in andere talen. Klik hier om naar de website te gaan