Wiet-Check

Inzichtgevende gesprekken voor jongeren over het gebruik van cannabis

“Mijn dochter ging steeds meer blowen, door haar gesprekken met de preventiewerker is ze gaan inzien dat het de verkeerde kant opging.”

De Wiet-Check bestaat uit maximaal twee gesprekken met een preventiewerker. Deze inventariseert, op een bewezen effectieve manier, samen met de jongere wat het cannabisgebruik voor hem of haar betekent.

De bedoeling van de Wiet-Check is de jongere te laten nadenken over wat hasj en wiet met hem of haar doet en wat de voor- en nadelen zijn van het gebruik, de gevolgen en de risico’s. Onze insteek is niet om de jongere over te halen te stoppen of te minderen met blowen, tenzij hij of zij daar zelf om vraagt.

Als de jongere ervoor openstaat, bespreken we ook de verandermogelijkheden (waaronder zelfhulp of doorverwijzing naar behandeling bij de verslavingszorg) en krijgt hij of zij daar informatie en advies over.

Het doel van de Wiet-Check is dat de jongere meer inzicht krijgt in zijn of haar cannabisgebruik.

Praktische informatie

  • Aantal: max. 2 gesprekken van 1,5 uur
  • Voor: jongeren tussen de 12 en 24 jaar die cannabis gebruiken
  • Kosten: geen
  • Regio: Noord- en Midden-Limburg (bij je thuis of op locatie)

Interesse in deelname of meer informatie? Stuur gerust een een mail of laat een terugbelverzoek achter voor de afdeling Preventie via de onderstaande contactgegevens.

preventie@vvgi.nl
088 - 478 78 17