Webinar De kracht van traumasensitief werken binnen het KOPP/KOV gezin

Werk je met KOPP/KOV (Kinderen van ouders met Psychische Problemen (KOPP) en Kinderen van Ouders met Verslavingsproblemen (KOV)), wil je weten wat traumasensitief werken is, waarom het belangrijk is om dit binnen KOPP/KOV gezinnen toe te passen en hoe je dit dan doet? Volg dan het GRATIS webinar ‘De kracht van traumasensitief werken binnen het KOPP/KOV gezin’ op 15 mei.

Dit webinar is een verdieping op het eerdere webinar KOPP/KOV, in dat webinar hebben we besproken wat KOPP/KOV is, wat dit betekent voor zowel ouder als kind en wat je als professional kunt doen. Heb je dit eerdere webinar, met ervaringsdeskundige Miranda, nog niet gezien? Klik HIER om het webinar KOPP/KOV van 20 maart jl. terug te kijken.

Waarom dit webinar

In Nederland groeien ruim 577.000 kinderen onder de 18 jaar op met een ouder met psychische problemen en/of een verslaving. Dat is 1 op de 6 kinderen.

Deze kinderen hebben een groter risico om traumatische ervaringen mee te maken en hebben dan ook twee tot vier keer meer kans dan andere kinderen om zelf ook psychische problemen of een verslaving te ontwikkelen Vaak zijn hun ouders ooit zelf KOPP/KOV geweest en hebben een grote kans traumatische ervaringen in hun eigen jeugd te hebben meegemaakt.

Rekening houden met deze ingrijpende (jeugd)ervaringen bij zowel kinderen als hun ouders is de basis van traumasensitief werken. Waarom dit juist in deze gezinnen belangrijk is en hoe je dit doet bepreken we in dit webinar.

In het webinar bespreken we:

  • Hoe het stresssysteem werkt en wat hierop de invloed van psychische klachten is
  • Wat traumasensitief werken is en hoe je dit toepast
  • Wat mentaliseren is en hoe dit binnen KOPP/KOV gezinnen werkt
  • Wat je als professional kunt doen om KOPP/KOV kinderen en ouders in de praktijk te ondersteunen 

Voor wie is dit webinar?

  • Dit webinar is bedoeld voor iedereen die met ouder(s) en kind(eren) werkt en geïnteresseerd is in diepgang m.b.t. het werken met KOPP/KOV.
  • Zorgprofessionals werkzaam in de ggz of – verslavingszorg, POH-ggz, huisartsen en andere zorgverleners die werken met gezinnen waar psychische problematiek of verslaving kan spelen, worden in het bijzonder uitgenodigd om dit webinar te volgen.

Praktische informatie

  • Prijs: gratis
  • Wanneer: Maandag 15 mei 2023
  • Tijd: 13.00 – 14.00 uur
  • Accreditatie: Er loopt een aanvraagprocedure voor accreditatie, deze is (nog) niet toegekend

Aanmelden

Meld je HIER aan voor dit webinar!