Covid-19 en solliciteren

We bevinden ons net als de rest van Nederland in een lockdown. Reden genoeg om samen voorzichtig en alert te blijven. Dit heeft ook invloed op de manier waarop wij sollicitatiegesprekken afnemen en het inwerktraject vormgeven. Lees verder en wij leggen uit hoe jouw sollicitatieproces eruit ziet.

Sollicitatieprocedure

De sollicitatieprocedure verandert niet. Via het sollicitatieformulier stuur je jouw cv en motivatiebrief in voor de deadline. Let op dat je hierbij de vacaturecode vermeldt die onderaan de vacature staat. De selectiecommissie maakt een selectie en brengt alle sollicitanten op de hoogte van het vervolg via de mail.

Kennismakingsgesprek

Het eerste kennismakingsgesprek zal zoveel mogelijk digitaal plaatsvinden. Via de mail krijg je een uitnodiging voor MS Teams. Om het gesprek goed te laten verlopen geven we je de volgende tips:

  • Test de camera en het geluid voorafgaand aan het gesprek met iemand uit jouw omgeving.
  • Zorg tijdens het gesprek voor een rustige, neutrale achtergrond in een afgesloten en geluidsarme ruimte.
  • Presenteer jezelf op dezelfde manier als face to face (houding, kleding).

Mocht er na een eerste gesprek een tweede kennismaking volgen, dan proberen we deze op locatie in te plannen met inachtneming van alle geldende coronamaatregelen. Het arbeidsvoorwaardengesprek zal hierna digitaal worden ingepland.

Inwerken

Samen met jouw collega’s worden er afspraken gemaakt over jouw inwerkperiode. Afhankelijk van de afdeling waar je gesolliciteerd hebt, zal dit op locatie of vanuit huis zijn.