HELDR (SGGZ kind en jeugd)

Op de Poli HELDR zijn we op zoek naar een Stagiaire MSc Psychologie.

Een stageplek binnen Poli HELDR

Ben jij een ondernemende, zelfstandige en leergierige student(e)  psychologie die op zoek is naar een leuke, spannende stageplek waar je kunt werken met jongeren, ouders en opvoeders binnen de specialistische GGZ?  Lees dan vooral verder! 

Op de poli HELDR van Vincent van Gogh worden jongeren in de leeftijdscategorie van 12 t/m 23 jaar gezien. Over het algemeen richt de poli zich op jongeren die op sociaal-emotioneel vlak zijn vastgelopen. Angstproblematiek (inclusief traumatisering), depressieve stoornissen, psychotische stoornissen, ontwikkelingsstoornissen (ADHD/ASS) en persoonlijkheidsproblematiek worden gezien voor behandeling en diagnostiek. Stagiaires op deze poli zullen merken dat diagnostiek veel uitdaging biedt, want de klachten van de jongeren zijn meestal door meerdere factoren te verklaren. We behandelen poliklinisch of bij de jongere thuis, individueel of in groepsverband, en altijd samen met het systeem. Onze behandelteams voor jongeren werken in heel Limburg. De hoofdlocatie is in Venlo, hier is de polikliniek gevestigd.  

Op de poli HELDR wordt waarde gehecht aan het scientist practitioner-model en wetenschappelijk onderzoek verricht. Het onderzoeksproject APOLO staat voor Adolescenten en hun Persoonlijkheidsontwikkeling: een Longitudinaal Onderzoek. Datawerving binnen dit project is onderdeel van het takenpakket van de stagiair. Hiervoor zijn punctualiteit en interesse in wetenschappelijk onderzoek belangrijke eigenschappen. Daarnaast bestaat je takenpakket uit het actief deelnemen aan intakes en diagnostiek, zodat je veel kunt leren over indicatiestelling. Ook zal met je gekeken worden naar de mogelijkheden om aan te sluiten bij behandelingen, dan wel hierin zelf een actieve rol in te nemen.

Deze stage biedt mogelijkheden om het te combineren met je scriptie d.m.v. deelname aan het APOLO onderzoek. Wanneer je van deze mogelijkheid geen gebruik wenst te maken betekent dit dat je 32 uur p/w stage komt lopen waarvan 4 uur onderzoek werkzaamheden zullen zijn.

Heb jij interesse in ervaring opdoen met Kind en Jeugd binnen HELDR?

Stuur dan je cv en korte motivatie voor 14 oktober naar Hrm-opleidingen@vigogroep.nl. We vragen je om hierbij om in de het onderwerp van je mail aan te geven op welke plek je solliciteert.

Vincent van Gogh heeft afspraken met de mastervariant Gezondheidszorgpsychologie van de Radboud Universiteit Nijmegen. Dit betekent dat wij eerst studenten vanuit deze masteropleiding plaatsen. Vanuit deze aanwas worden meestal alle stageplekken gevuld. De kans is daarmee klein dat er voor studenten van andere opleidingen stageplaatsen beschikbaar zullen komen binnen onze instelling.