Poli autisme & ADHD

Op de Poli Autisme en ADHD zijn we op zoek naar een Stagiaire MSc Psychologie.

Een stageplek binnen Poli Autisme & ADHD

Poli autisme & ADHD is een gespecialiseerde poliklinische afdeling binnen Vincent van Gogh op locaties Venray en Venlo. Wij bieden hulp aan volwassenen (18-65jr) met de (vermoedelijke) diagnose autisme en/of ADHD. Aangezien we een gespecialiseerde afdeling zijn, is er veel sprake van comorbiditeit en kom je als stagiair(e) in aanraking met verschillende ziektebeelden. We bieden zowel diagnostiek als behandeling. Op het gebied van diagnostiek kun je denken aan het afnemen van semi-gestructureerde interviews, hetero- en ontwikkelingsanamnese, observatie, intelligentieonderzoek en aanvullende neuropsychologische tests. Op het gebied van behandeling bieden we o.a. individuele en groepsgewijze cognitieve gedragstherapie, ACT, EMDR/traumabehandeling, psycho-educatie (groeps)training, individuele coaching, farmacotherapie, systeemtherapie en psychomotorische therapie. Er zal samen met jou gekeken worden bij welke diagnostiek- en behandelonderdelen je kunt aansluiten. Tijdens je stage zal je vooral betrokken zijn bij de diagnostiek.

Ons hechte, multidisciplinaire team bestaat uit een psychiater, twee verpleegkundig specialisten, twee GZ-psychologen, een psycholoog in opleiding tot GZ-psycholoog, twee basispsychologen en drie SPV’ers. Een systeemtherapeut en vaktherapeuten kunnen zo nodig ingezet worden. Je sluit als stagiair(e) aan bij het multidisciplinaire overleg en wekelijks psychologenoverleg (waarbij onder ander intervisie plaatsvindt).

Heb jij interesse in ervaring opdoen met volwassen met autisme en/of ADHD?


Lijkt het jou leuk om kennis te maken met verschillende ziektebeelden binnen een heterogene cliëntenpopulatie?
Wil je ervaring op doen met zowel (een klein stukje) behandeling als (differentiaal)diagnostiek en wil jij je BAPD behalen?


Solliciteer dan nu!