Masterstage Verslavingszorg Venlo, Venray

Op zoek naar een leuke, spannende en uitdagende stageplek binnen de specialistische GGZ? Wil je zicht krijgen op heel veel verschillende ziektebeelden, deelnemen in een multidisciplinair team, veel contact hebben met patiënten en daarin ook zelf behandeling en diagnostiek uitvoeren? Lees dan vooral verder!

Wij zijn op zoek naar een ondernemende, zelfstandige en leergierige student(e) psychologie die interesse heeft om binnen Vincent van Gogh Instituut Verslavingszorg een stageplaats te bemachtigen.

Vincent Verslavingszorg maakt onderdeel uit van Vincent van Gogh Instituut (VvGI). VvGI is een grote GGZ-instelling die behandeling en zorg biedt aan de meest complexe psychiatrische patiënten. Met vestigingen verspreid over Noord-, Midden- en Zuid- Limburg, is er een breed zorgaanbod voor zowel ambulante, klinische als forensische hulpverlening.

Er zijn 2 stageplekken beschikbaar, welke starten per februari 2024. De plekken zijn gericht op de ambulante verslavingszorg. De ene plek begeeft zich in Venlo/Venray, de ander in Roermond/Weert.

De behandelingen die geboden worden zijn grotendeels cognitief-gedragstherapeutisch van aard en er wordt veel gebruik gemaakt van motiverende gespreksvoering. Hierbij heb je als stagiaire de mogelijkheid om zelf een actieve bijdrage te leveren in de behandeling van de cliënten en zelfstandig onderdelen uit te voeren. Ook het doen van intakegesprekken en psychologisch onderzoek behoren tot de werkzaamheden, waarbij er de mogelijkheid is om je BAPD-aantekening te halen.

Daarnaast is het mogelijk om op verschillende afdelingen een kijkje in de keuken te nemen en samen te werken met zowel Klinisch Psychologen, psychotherapeuten, psychiaters, GZ-psychologen, SPV, verslavingsartsen, verpleegkundig specialisten, vaktherapeuten en verpleegkundigen.

Word je hier enthousiast van?

Stuur dan je cv en korte motivatie voor 16 oktober naar Hrm-opleidingen@vigogroep.nl. We vragen je hierbij om in de het onderwerp van je mail aan te geven op welke plek je solliciteert.

Vincent van Gogh heeft afspraken met de mastervariant Gezondheidszorgpsychologie van de Radboud Universiteit Nijmegen. Dit betekent dat wij eerst studenten vanuit deze masteropleiding plaatsen. Vanuit deze aanwas worden meestal alle stageplekken gevuld. De kans is daarmee klein dat er voor studenten van andere opleidingen stageplaatsen beschikbaar zullen komen binnen onze instelling.