Vrijwilligers

Wij kunnen niet zonder onze vrijwilligers. Daarom zijn wij - medewerkers en cliënten - bijzonder blij met iedere vrijwilliger. Voor ons zijn vrijwilligers onmisbaar! Nieuwe vrijwilligers zijn daarom ook van harte welkom.

Naast de professionele hulpverleners staan vrijwilligers. Samen maken wij ons sterk voor mensen die naast de zorg die ze ontvangen kunnen genieten van extra aandacht. Want persoonlijke aandacht draagt bij aan het herstel van onze cliënten. Daarom is de inzet, betrokkenheid en het enthousiasme van onze vrijwilligers belangrijk.

We maken graag kennis met je

Wil je als vrijwilliger bij ons aan de slag, dan beginnen we graag eerst met een kennismaking. Tijdens dit kennismakingsgesprek bespreken we onder andere elkaars mogelijkheden en verwachtingen, welk vrijwilligerswerk het beste bij je past en welke ‘match’ we kunnen maken. Wij hanteren een proefperiode. In deze periode bekijken we samen of het gekozen vrijwilligerswerk ook bevalt. Vóór aanvang van de proefperiode word je in ons systeem ingeschreven. Dan ben je verzekerd tijdens je vrijwilligerswerk en kun je aanspraak maken op reiskostenvergoeding. Als er geen match is, zoeken we samen een andere activiteit of locatie. We willen graag dat je op de goede plek zit!

Wil je maatje worden?
Sommige cliënten willen graag persoonlijke aandacht van een maatje. Iemand waarmee ze een activiteit kunnen ondernemen of die een luisterend oor en afleiding biedt. Voor maatjes vragen we een Verklaring Omtrent Gedrag in te leveren. Heb je hier nog nooit mee te maken gehad? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder.
Na inschrijving ontvang je een vrijwilligersovereenkomst. Je wordt door Vincent van Gogh verzekerd tegen ongevallen en aansprakelijkheid. Ook ontvang je  een reiskostenvergoeding.

Wat kunnen we van elkaar verwachten?

Voorwaarde voor vrijwilligerswerk: de vrijwilliger moet 18 jaar of ouder zijn. Voor maatjes hanteren wij een minimum leeftijd van 21 jaar. Wij verwachten van jou dat je vriendelijk en respectvol bent. Om prettig met elkaar samen te werken is het belangrijk dat je gemaakte afspraken nakomt. Je hebt geen speciale opleiding nodig. Wij vinden geduld, trouw, inzet en interesse in mensen belangrijk. 

Wat kun je van ons verwachten:

  • een prettig werkklimaat
  • een vrijwilligersovereenkomst, verzekering en reiskostenvergoeding
  • diverse scholingsmomenten
  • eenmaal per jaar een gezellige vrijwilligersmiddag of -avond
  • een contactpersoon voor de dagelijkse begeleiding en evaluatie, waar nodig ondersteuning door de vrijwilligerscoördinator.

Interesse of meer weten?

Wil je meer informatie over vrijwilligerswerk bij Vincent van Gogh of zie je op dit moment geen passende vacature? Neem dan gerust een keer contact op met onze vrijwilligerscoördinatoren voor een vrijblijvend gesprek.

Telefoonnummer: 06 14 33 13 64 (op werkdagen tussen 9.00 en 12.00 uur)
of stuur een bericht naar vrijwilligers@vvgi.nl.

Vrijwilligerspunt
Melanie Swinkels, Marjo Korsten en Tiny Bovee vormen samen als vrijwilligerscoördinatoren het Vrijwilligerspunt voor Vincent van Gogh. Zij helpen je graag verder!

Vacatures vrijwilligers


Maatjes:
een aantal cliënten in Venray en Horst willen graag de persoonlijke aandacht van een maatje. Iemand waarmee ze een activiteit kunnen ondernemen, die een luisterend oor en afleiding biedt. 'Maatjeskoppels' bepalen samen wat ze ondernemen en hoe vaak zij dit doen. Bijvoorbeeld samen koffie drinken, knutselen, sporten, koken, museum bezoeken, wandelen of fietsen. Het is mogelijk om voor bepaalde tijd een maatjescontact te hebben en samen te werken aan vooropgestelde doelen.

Tuinonderhoud: op diverse locaties binnen Venray is hulp in de tuin welkom!
Er zijn een aantal kleine achtertuinen waarin hulp in onderhoud erg gewaardeerd wordt. Binnen het Servaashof is een belevingstuin in ontwikkeling. Hier wordt zowel hulp bij onderhoud gevraagd als ondersteuning bij de uitvoer van een aantal innovatieve plannen. Naast de mogelijkheid om je voor langere tijd te verbinden is het ook mogelijk om kortdurende, seizoensgebonden werkzaamheden te verrichten. 

Muzikanten: voor een woonafdeling voor ouderen in Venray worden een of meerdere vrijwilligers gevraagd om muziek te komen maken. Vooral Nederlandstalige liedjes van weleer of klassieke muziek wordt erg gewaardeerd. Vind je het leuk om dit een keer te doen? We horen het graag!

Koffiedrinkers (thee mag ook...): op diverse locaties binnen Venray en Venlo worden koffie- en theedrinkers gevraagd. Een gesprekje, het lezen van de krant, spelletjes spelen en knutselen zijn activiteiten die daarbij gedaan kunnen worden. Dit wordt gevraagd voor de avonden en weekenden.

Wandelaars: er zijn een aantal cliënten die graag een wandelmaatje willen voor korte en middellange afstanden. In de buurt of een stukje verderop; het maakt niet uit. Tijdens de wandelingen kunnen fijne gesprekken tot stand komen en is er tijd voor elkaar. Wandelen kan het hele jaar door, zo vaak je wilt!

Chauffeurs: ben je in het bezit van rijbewijs B/E en wil je hiervan vaker gebruik maken? Dat kan! Zoals het verzorgen van het vervoer naar het ziekenhuis en dagbesteding. Je hoeft geen eigen vervoersmiddel te hebben, dat hebben wij.