Vrijwilligers

Vrijwilligers zijn belangrijk! Gewoon samen een praatje maken, een kopje koffie of thee drinken, een wandeling, een boodschap doen of andere activiteiten. Onze cliënten genieten volop van deze extra aandacht.

Wil jij onze cliënten ondersteunen in hun herstel?

Als vrijwilliger levert je informele zorg aan de cliënt. Dit zijn activiteiten in aanvulling op de zorg die door onze beroepskrachten zoals verpleegkundigen, verzorgenden en activiteitenbegeleiders geleverd wordt. Informele zorg en ondersteuning is belangrijk en heeft een positieve invloed op de kwaliteit van leven van en het herstel onze cliënten. Je kunt je op de volgende manieren inzetten voor onze cliënten:

 • Individuele ondersteuning, bijvoorbeeld: bezoek aan een cliënt, begeleiden bij een ziekenhuisbezoek, uitstapjes maken of wandelen.
 • Collectieve ondersteuning, bijvoorbeeld: gastvrouw-/gastheerschap binnen een afdeling, meehelpen met recreatieve activiteiten, meegaan met uitstapjes, ondersteunen tijdens (dagbestedings-)activiteiten.
 • Faciliterende ondersteuning, bijvoorbeeld; klussen, tuinonderhoud, geven van voorlichting of informatie in het kader van preventie.
 • Collectieve belangenbehartiging en inspraak, afhankelijk van jouw rol: lid familieraad of lid cliëntenraad. 

Vacatures vrijwilligers

Wij zijn op zoek naar:

Vrijwilliger Korsakov wonen
Wij zijn op zoek naar een vaste vrijwilliger binnen onze woning in Venray. Samen met de cliënten ga je in de tuin werken, het aquarium verschonen en spelletjes spelen. Wij zijn op zoek naar een ‘aanpakker’. Iemand die het initiatief neemt om deze activiteiten te ondernemen!

Vrijwilliger computerles
Een aantal cliënten willen graag computerles waarin ze een enkele basishandelingen wordt uitgelegd: hoe stuur en ontvang je berichten, hoe vind je informatie op het internet, hoe kun je muziek luisteren, etc. De lessen duren 15 tot maximaal 30 minuten en kunnen binnen het Activiteitencentrum – in Venray – individueel aangeboden worden. We zoeken nog een vrijwilliger die deze computerlessen wil geven.

Vrijwilligers Vincentiushof
Wij zijn op zoek naar vrijwilligers voor meerdere activiteiten ten behoeve van de bewoners van Vincentiushof, een psychogeriatrische woonvoorziening. Het gaat om de volgende activiteiten:

 • Tijdens het ontbijt is extra ondersteuning van een vrijwilliger welkom. Verzorgen van de individuele ontbijtjes, koffie en thee serveren en/of hulp bieden aan bewoners die niet zelfstandig kunnen ontbijten.
 • Regelmatig hebben bewoners vervoer nodig van/naar diverse locatie als het ziekenhuis en dagbesteding. Dit is veelal op oproepbasis.
 • Een aantal bewoners willen graag een maatje om samen activiteiten mee te kunnen ondernemen.

Ben je geïnteresseerd in één van onze vacatures, of wil je vrijblijvend informatie krijgen over vrijwilligerswerk bij Vincent van Gogh? Neem dan contact met ons op via het Vrijwilligerspunt.

Vacatures maatjes

Iedereen heeft behoefte aan persoonlijke aandacht. Ook mensen met een psychiatrische aandoening hebben behoefte aan één-op-één contact, aan iemand waarmee ze samen activiteiten kunnen ondernemen. Vrijwilligers in de rol van een maatje kunnen dat bieden.

Ondersteuning op maat
Hiermee geef je de cliënt ondersteuning op maat. Dit kan bijvoorbeeld door middel van een (twee-) wekelijkse wandeling, een gesprek met een kopje koffie of thee, boodschappen doen of samen naar de film. Je bepaalt samen de invulling van de activiteit. Door de directe betrokkenheid en flexibele inzet van jouw tijd kan het voor jou als vrijwilliger een aantrekkelijke manier zijn om je in te zetten je medemens.

Match-making
Op basis van leeftijd, gedeelde interesses, hobby's en woonafstand worden maatje en cliënt met elkaar in contact gebracht door een van de vrijwilligerscoördinatoren van het Vrijwilligerspunt. Na het kennismakingsgesprek wordt een proefperiode afgesproken. Hierin kun je beide ervaren of er een geslaagde match is. De proefperiode wordt afgesloten met een gesprek waarin eventuele (vervolg)afspraken en bevindingen besproken worden.

Op dit moment zijn wij op zoek naar:

 • Maatjes voor minder mobiele, oudere bewoners
  U brengt wekelijks een bezoek aan de bewoner, drinkt samen een kopje koffie, gaat een stukje – met de rolstoel – wandelen. Deze individuele en persoonlijke aandacht is zeer gewenst.
 • Knutselmaatje (voorkeur voor een man)
  Meneer, woonachtig in de wijk, is op zoek naar een maatje om 1 keer per week samen mee te knutselen.
 • Sportieve maatjes
  Twee sportieve mannen zijn op zoek naar dito maatjes. Eén maatje om wekelijks mee te zwemmen en één om wekelijks mee te tennissen.
 • Gespreksmaatjes (voorkeur voor een vrouw)
  Een aantal vrouwelijke bewoners willen graag met een vrouwelijk maatje gezellige activiteiten ondernemen zoals wandelen, kopje koffie drinken en een gesprek voeren.

Geïnteresseerd? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op via het Vrijwilligerspunt.

Praktische informatie

Vincent van Gogh is werkzaam in de regio Noord- en Midden-Limburg en het grensgebied van Oost-Brabant. Reisafstanden blijven hierdoor beperkt. Uw reiskosten worden overigens ook vergoed.

We sluiten altijd een vrijwilligersovereenkomst af met onze vrijwilligers. Hierin staat precies omschreven welke rechten en plichten de vrijwilliger en de organisatie hebben. Onze vrijwilligers zijn ook verzekerd in het kader van aansprakelijkheid en ongevallen.

Vrijwilligerspunt

Melanie Swinkels, Marjo Korsten en Tiny Bovee vormen samen als vrijwilligerscoördinatoren het Vrijwilligerspunt voor Vincent van Gogh. Zij helpen je graag verder wanneer je vragen hebt of vrijblijvend meer informatie wil.

Interesse of graag meer informatie?
Stuur je email naar: vrijwilligers@vvgi.nl
Of neem telefonisch contact met ons op: 06 - 143 313 64 (ma, di, do en vr van 09.00 tot 12.00 uur). Of spreek je boodschap in als we telefonisch niet bereikbaar zijn.