Zorgprestatiemodel

Invoering zorgprestatiemodel 1 januari 2022

Op 1 januari 2022 wordt het zorgprestatiemodel ingevoerd. Dit is een nieuwe werkwijze om de zorgkosten te vergoeden. Goed om te weten, aan de zorg verandert niets. Je blijft de zorg ontvangen die je nodig hebt. Hieronder leggen we uit wat dit voor jou betekent.

IEP Venlo

IEP Venlo corona-afdeling voor mensen met dementie

Samen met De Zorggroep hebben we de plannen uitgewerkt om een corona-afdeling binnen het Integraal Expertisecentrum Psychogeriatrie (IEP) in Venlo te realiseren voor mensen met dementie die besmet zijn met het coronavirus. Binnen het IEP in Venlo werken we normaal gesproken samen met De Zorggroep aan zorg voor ouderen met dementie en onbegrepen gedrag.

Shutterstock 1487069789 (1)

Webinar 'Gamen: hobby of probleem?'

In coronatijd zijn jongeren vaker en langer gaan gamen. Steeds meer ouders maken zich zorgen over hoe vaak en hoeveel hun kinderen gamen. Tijdens het webinar ‘Gamen: hobby of probleem?’ op maandag 8 november van 19.30 tot 20.30 uur krijgen ouders tips over hoe om te gaan met het gamegedrag van hun kinderen.

Knipsel4

‘Werken bij de crisisdienst van Vincent van Gogh is topsport'

Vincent van Gogh zoekt optimistische dromers. Pragmatische aanpakkers. Vernieuwers en doorzetters, die net als wij een ongelofelijke drive hebben om de ggz beter te maken. Voor cliënten én professionals. Wil jij met ons aan de slag? Dan vertellen we je graag het hele verhaal; het éérlijke verhaal. En zijn we benieuwd naar het jouwe.

Beleef 'T Breedbeeld

Beleef 't op Servaashof

Op zaterdag 9 oktober vieren we op onze locatie Servaashof in Venray de opening van het Buurthuis, mobiele huiskamer De Keet en het Blote Voeten Pad én het 5-jarig bestaan van de Belevingstuin. Kom langs op deze feestelijke dag met allerlei verrassende activiteiten, muziek, dans en meer.

Youtubers Dylan Haegens En Marit Brugman TABOEIEND

TABOEIEND: doorbreekt taboe op praten over mentale gezondheid bij jongeren

Op 22 september lanceerden Stichting Durf Te Vragen, waar YouTubers Dylan Haegens en Marit Brugman oprichters en ambassadeurs van zijn, Gemeente Horst aan de Maas, Gemeente Venlo, VIGO en Vincent van Gogh het taboedoorbrekende TABOEIEND. Deze experience op scholen is erop gericht het taboe op praten over mentale gezondheid bij jongeren te doorbreken.