20240325 Erkenning Opleiding Pscychiatrie JK Afb

Opleidingen psychiatrie en klinische geriatrie opnieuw erkend

Binnen Vincent van Gogh voor geestelijke gezondheid (VvG) beschikken we sinds 1989 over een erkende opleiding psychiatrie. Afgelopen jaren is hard gewerkt aan vernieuwing van onze opleidingen psychiatrie en klinische geriatrie en dat werpt nu zijn vruchten af. Na uitgebreide visitaties, zijn beide opleidingen voor onbepaalde tijd erkend.

Foto

Kennisdeling tijdens congres AMBIT in de praktijk

“Iemand hoefde maar naar me te kijken en ik werd al boos. Tijdens mijn behandeling met de AMBIT-werkwijze mocht de boosheid er zijn en hoefde ik die kant van mezelf niet weg te stoppen. Zo kwam ik ook voorbíj die boosheid en kwamen mijn zachte kanten naar boven.” Hoe mooi en helpend kan AMBIT zijn voor cliënten met psychische klachten! Dit ervaringsverhaal vertelde een voormalig cliënt, inmiddels zelf werkzaam in de zorg, tijdens ons congres ‘AMBIT in de praktijk’ op dinsdag 26 maart 2024. Een congres over de AMBIT-werkwijze die zorgmedewerkers én cliënten helpt om het mentaliserend vermogen te behouden bij ernstig complexe problematiek.

20240321 Congres Netwerkzorg

Thuisbegeleiders Vincent van Gogh delen tijdens congres hun ervaringen met netwerkzorg

Om netwerkzorg rond mentale gezondheid in de praktijk te brengen, werd in 2021 een landelijk doorbraakproject gestart waarin verschillende regio’s aan de slag zijn gegaan met het implementeren van netwerkzorg. De thuisbegeleiders van Vincent Thuisbegeleiding Midden-Limburg is één van de deelnemende teams. Afgelopen donderdag 21 maart deelden ze hun ervaringen met netwerkzorg tijdens het congres ‘Netwerkzorg & Mentale Gezondheid 2024’.

20240325 Het Verhaal Van Jos Afbeelding

Het verhaal van Jos, deelnemer aan het traject ‘Werk als beste zorg’

Jos is in behandeling bij Vincent van Gogh via het FACT-team in Venlo. Als onderdeel van zijn behandeling, heeft hij heeft deelgenomen aan het ‘Werk als Beste Zorg’ traject. Het doel van dit traject is om mensen met psychische kwetsbaarheid in samenwerking met het UWV en de gemeente te begeleiden bij het vinden en behouden van een betaalde baan.

Afbeelding1 (1)

Directeur Nationale Ombudsman loopt mee met bemoeizorgers TeamBZ

Onder het motto ‘een beeld zegt meer dan duizend woorden’ liep Hanneke van Essen, algemeen directeur bij de Nationale Ombudsman, onlangs een dagje mee met bemoeizorgers Anja en Richard van TeamBZ. Zij bieden bemoeizorg aan mensen over wie zorgen zijn, maar die zelf geen hulp vragen of aannemen. Bemoeizorgers motiveren mensen om hulp aan te nemen en helpen ze op weg naar passende hulp of zorg. Hanneke: “Ik vind het belangrijk om niet alleen vanuit een kantoor te werken, maar ook nieuwsgierig te zijn naar wat er buiten ons kantoor gebeurt. Door een dag mee te lopen en te zien wat het werk bij bemoeizorg concreet inhoudt en door te spreken met Anja en Richard over hun werk heb ik belangrijke inzichten opgedaan.”

Remy

Geen wachttijd voor Centrum voor Angst & Dwang

Heb je een indicatie voor behandeling van een angst- of dwangstoornis? Neem dan contact op met je behandelaar, want op dit moment is er geen wachtlijst bij ons Centrum voor Angst & Dwang. Wie weet ontmoeten we elkaar snel, het Centrum voor Angst & Dwang staat voor je klaar!

182 Vitalzone Huisstijl Model NL WINST

Inspiratiemiddag Servaas Vitaal | 25 april

Denk mee over hoe betekenisvol wonen, werken of leven op Servaashof er voor jou en anderen uit ziet. Dat is een belangrijk thema binnen Servaas Vitaal, waarin we samen werken aan de ggz van de toekomst. Inloop is vanaf 10.45 in het Dienstencentrum op Servaashof. Van 11.00 uur tot 15.00 uur is er een afwisselend, interactief het programma. Tijdens de lunch is er ruim de tijd om elkaar te ontmoeten en beter te leren kennen.

Minisymposium KOPPKOV

Inschrijving minisymposium KOPP/KOV geopend

Werk jij als professional of vrijwilliger met kinderen? En wil je leren hoe je kinderen van ouders met psychische klachten professioneel kan ondersteunen? Neem dan deel aan het gratis minisymposium KOPP/KOV (Kinderen van Ouders met Psychische en/of Verslavingsproblemen) op donderdag 18 april 2024 in Weert. De inschrijving is nu geopend!