20230206 Nieuwe Aanpak Complexe Jeughelp Afb Waardenkompas Illu Social Media

Nieuwe aanpak complexe jeugdhulp in Noord- en Midden-Limburg

“Eerst luisteren en dan samen de behandelroute bepalen”, is het motto van 14 gemeenten in Noord- en Midden-Limburg en 10 jeugdhulpaanbieders, waaronder Vincent van Gogh. Vanaf 1 januari 2023 bundelen zij de expertises om nog beter hulp op maat te bieden aan jeugdigen en gezinnen. Deze nieuwe aanpak zetten we in bij jeugdigen en gezinnen die te maken hebben met complexe, vaak meervoudige, problematiek waarbij sprake is van een dreigende behandelopname. Aanbieders en gemeenten werken nauw samen om de best passende hulp, zo thuis mogelijk, aan te bieden.

Vincentvangoghrunners

Volg onze Socialrunners

Vandaag - vrijdag 16 september - gaan onze Vincentvangoghrunners, op pad voor hun monstertocht van 555 kilometer! Vanavond, ergens tussen 23.00 - 00.00 uur komen ze aan in Venray om uit te rusten. Dat alles voor het goede doel; de Stichting Socialrun.

De Kracht Van Het Netwerk Jaarmagazine 2021

Jaarmagazine 2021 - De kracht van het netwerk

We zijn ontzettend trots op onze medewerkers, cliënten en de resultaten die we behaalden. Want we bleken opnieuw in staat om - ondanks de coronamaatregelen - verder te innoveren, ons bewust te verbinden met onze omgeving en met elkaar te bouwen aan een organisatie die denkt en werkt vanuit de zorgvraag van de cliënt.

Socialrun 2019

Sponsor onze Socialrunners

Ook in 2022 zijn we weer met een team Socialrunners vertegenwoordigd bij de Socialrun, een estafetteloop waarbij in 48 uur 555 kilometer hardlopernd wordt afgelegd. Dit alles om openheid te stimuleren rondom psychische aandoeningen.

20220623 RV 0319

Waardevolle inzichten tijdens symposium 'Digital first in de sGGZ?'

Technologie kan op een compassievolle wijze bijdragen aan de kwaliteit van zorg en ons arsenaal aan interventies heel goed verrijken. Technologie kan niet het menselijk contact vervangen, dat blijft het belangrijkste en unieke ingrediënt in ons werk. Dat is de tussenstand in het antwoord op de vraag ‘Digital first in de sGGZ?’ en een waardevol inzicht om met elkaar te delen.

Gezond 2025

Goede zorg proef je

20 organisatie gaan voor ‘Gezond 2025’. 14 ziekenhuizen en 6 zorginstellingen ondertekenden op 28 juni de intentieverklaring ‘Gezond 2025’ van de Alliantie Voeding in de Zorg binnen het project #GoedeZorgProefJe. Hiermee benadrukt de Raad van Bestuur van de Alliantie het belang van de verandering naar een gezonder en duurzamer voedingsaanbod voor patiënten, medewerkers en bezoekers, met daarbij de wil om dit in 2025 te realiseren.

20220623 RV 0113 Vvg

Korsakov Centrum en Centrum voor Neuropsychiatrie nemen TOPGGz-keurmerk officieel in ontvangst

Tijdens het symposium ‘Digital first in de sGGZ?’ ontvingen vandaag het Korsakov Centrum en Centrum voor Neuropsychiatrie het officiële TOPGGz-keurmerk. Monique van Bueren, senior adviseur van de Stichting Topklinische GGz, kwam speciaal naar het symposium voor de uitreiking. Dr. Ellen Wingbermühle (Centrum voor Neuropsychiatrie) en dr. Gwenny Janssen (Korsakov Centrum) namen de keurmerken in ontvangst.