De alcoholverslaving beheerste mijn leven - Het verhaal van Martijn

De eerste keer dat ik alcohol dronk was tijdens een feestje bij een vriend thuis. Vanaf dat moment dronk ik tijdens het stappen een paar biertjes. Ik kwam er al op jonge leeftijd achter dat ik van alcohol mondiger werd. En rustiger tijdens momenten van stress. Ik begon steeds vaker te drinken en steeds meer. Jarenlang functioneerde ik normaal terwijl ik stevig dronk. Ik werkte aan mijn carrière.

Ik trouwde en werd vader van een dochter. Maar zo'n vijf jaar geleden begon mijn verslaving de overhand te nemen. In mijn hobbyschuurtje dronk ik stiekem behoorlijke hoeveelheden sterke drank. Tijd die ik niet besteedde aan mijn gezin. Steeds vaker ontstonden er discussies en ruzies. Mijn vrouw en ik zijn uiteindelijk gescheiden. Ik kan het haar niet kwalijk nemen, ik was geen leuk persoon meer.

Thuisdetox

Mijn familie en vrienden maakte zich zorgen en pushten mij om mezelf aan te melden bij de verslavingszorg. En zo begon ik aan thuisdetox en aansluitend een traject van dagbehandeling. De fysieke ontwending was heftig, beangstigend en vooral ook intensief. De hulpverleners kwamen thuis, bij deze begeleiding en ondersteuning heb ik veel baat gehad.

Therapie in groepsverband

Na de detox ging ik in dagbehandeling. Onderliggende issues werden aangepakt en ik leerde veel van mijn groepsgenoten. Ik ben nu ambulant in behandeling. Dit betekent dat ik maandelijks gesprekken heb met mijn begeleider en verslavingsarts. Ze houden een vinger aan de pols en geven me houvast. Ik kan mijn ei kwijt.
Samen met mijn begeleider heb ik structuur in mijn leven aangebracht. Ik sta stil bij alles wat ik doe, om te voorkomen dat mijn impulsiviteit mij in de problemen brengt.