Gewoon anders - maar eigenlijk heel normaal

De juiste hulp om je heen waarmee je snel herstelt en zo veel mogelijk zelf de touwtjes in handen houdt in het leven. Dáár gaat het om in de ggz…

De kans op herstel is ook het grootst als je direct de juiste zorg krijgt: thuis in de eigen omgeving en toegespitst op wat voor jou werkt. Met de mensen om je heen -professionals, naasten en familie- die je helpen met soms ingewikkelde keuzes. Tegelijkertijd kan de toegang tot de specialistische zorg beter voor cliënten die hulp zo hard nodig hebben en nu vaak (te) lang moeten wachten. Daarom… gaan we het gewoon anders doen in de ggz.

Samenwerkingsprojecten

Samenwerken in de zorg lijkt vooral te gaan om het goed organiseren en afstemmen in de keten. Dat is voor een groot gedeelte ook zo. Kennis moet worden ontwikkeld en ervaringen gedeeld. Een overdracht moet naadloos verlopen en de continuïteit van zorg moet zijn geborgd. Maar er is meer.

Samenwerken in het netwerk
Keurmerken

Vincent van Gogh staat garant voor kwaliteit in de ggz. Met trots zijn we in bezit van het keurmerk ISO 9001.2015 en HKZ Reclassering voor ons kwaliteitsniveau en het keurmerk TOPGGz voor twee van onze gespecialiseerde centra.

Keurmerk ISO 9001.2015 en HKZ Reclassering
ISO 9001
Zowel het keurmerk ISO 9001.2015 als HKZ Reclassering staat voor duurzame kwaliteitsverbetering in de zorg: onafhankelijk en betrouwbaar. Deze keurmerken betekenen dat Vincent van Gogh de zaken goed op orde heeft, de klantreis centraal stelt en voortdurend aan verbetering van de zorg- en de dienstverlening werkt.

Keurmerk TOPGGz
TOP GGZ ErkendHet Centrum voor Neuropsychiatrie en het Centrum voor Korsakov en alcoholgerelateerde cognitieve stoornissen (beide onderdelen van Vincent van Gogh) zijn in het bezit van het keurmerk TOPGGz. Dit keurmerk verzekert cliënten van innovatieve, zeer gespecialiseerde en wetenschappelijk gefundeerde patiëntenzorg. Er is sprake van toegepast wetenschappelijk onderzoek, onderwijs en opleiding. Afdelingen met dit keurmerk voldoen aan een aantal strenge criteria, beoordeeld door een onafhankelijke visitatiecommissie.

Expertisecentrum Adese

Voor professionals is er Adese, ons expertisecentrum op het gebied van specialistische ggz en verslavingszorg. Je kunt hier terecht voor advies en overleg over preventie. Adese biedt deskundigheidsbevordering, scholing, consultatie en beleidsondersteuning voor professionals. Bijvoorbeeld over psychiatrische ziektebeelden, alcohol- en drugsmisbruik en gedragsverslavingen zoals gamen of gokken.

Je kunt van Adese een kwalitatief hoogwaardig en specialistisch aanbod verwachten. Onze trainers zijn deskundig opgeleid en hebben ruime ervaring binnen het werken in de (specialistische) geestelijke gezondheidszorg, verslavingszorg en/of preventie. Actuele kennis en ervaringen uit de wetenschap en de praktijk staan hoog in het vaandel!

Contact

Je kunt in contact komen met Adese via coördinator Anja Kwarten:
akwarten@vvgi.nl
06 - 248 205 41

Specialistische centra

Soms is er zorg nodig op een heel specifiek terrein. Vincent van Gogh biedt die zorg in een aantal specialistische centra.

Lees hier alles over onze Specialistische centra