Puzzelstukjes vielen op hun plek

Toen ik 22 was kreeg ik nare gedachten, ik was niet vooruit te branden. Ik voelde me een ontzettende nietsnut en huilde heel veel. Ik snapte soms ook helemaal niets van mezelf.

Na onderzoeken bleek ik een depressie en borderline te hebben. De voortekenen had ik niet gezien, mijn familie ook niet. Mijn leven was wel altijd al een aaneenschakeling van moeilijke relaties. In trok mensen enorm aan en stootte ze nog harder af. Ik gaf veel geld uit, feestte soms dagen na elkaar. Om mezelf vervolgens een week af- en op te sluiten. Ik werd boos op mijn zussen en moeder, zonder reden. Ik had veel stress, door mijn opleiding en bijbaan. Achteraf is die stress me waarschijnlijk teveel geworden, het was de druppel.

Opname

Van mijn negatieve en soms ook suïcidale gedachten werd ik gek, daardoor vertoonde ik gemeen, ongeremd en onrealistisch gedrag. Ik voelde mij machteloos en werd uiteindelijk tijdelijk opgenomen. Na de opname volgde een intensieve dagbehandeling. Het heeft me goed gedaan, de rust is teruggekeerd.

VERS-training

Tijdens de VERS-training leerde ik oplopende emoties beter te hanteren. Mindfulness deed me ook goed. Ik heb geleerd de balans te zoeken tussen inspanning en ontspanning. Ik heb nog steeds regelmatig gesprekken met mijn behandelaar. Daarnaast mag ik altijd bellen, dat is fijn. Ik heb budgetbegeleiding, omdat ik anders nog steeds de neiging heb impulsief veel geld uit te geven. 

Dagstructuur

Ik woon inmiddels op mezelf. Goede daginvulling geeft me houvast. Ik werk halve dagen in een winkel met leuke collega's, wandel met mijn hondje, doe het huishouden. Ik volg groepslessen in de sportschool. Iedere week doe ik iets leuks met mijn zussen of een vriendin. Daar kan ik echt van genieten. Af en toe heb ik nog wel mijn mindere periodes. Ik kan daar nu alleen veel beter mee omgaan.