Leven met ADHD is vermoeiend maar nooit saai

Met 1000 dingen tegelijk bezig zijn, niets afmaken, geen grenzen stellen, alles zelf willen doen, verstoord dag-en nachtritme, emoties die van nul naar 100 kunnen vliegen, afspraken vergeten.

Chaos, chaos en nog eens chaos. Dat is mijn leven met ADHD. Ik heb ook altijd veel last gehad van burn-out- en migraineachtige klachten. Al zo lang ik mij kan herinneren ziet mijn leven er zo uit. Toch werd pas drie jaar geleden mijn vermoeden bevestigd. Mijn zoon heeft ADHD en is mijn evenbeeld in zijn doen en laten. Toen bij hem de diagnose werd gesteld ben ik er -om hem zo goed mogelijk te begeleiden- veel over gaan lezen. Al lezend kwam ik uit bij volwassenen en ADHD. Het leek wel of iemand stiekem bij me in de huiskamer had gezeten en mijn verhaal had opgeschreven.

Vermoeiend

Ik liet het onderzoeken en kreeg bevestiging. Enerzijds fijn, eindelijk ontdekte waarom mijn leven altijd zo vermoeiend verliep, anderzijds vind ik het moeilijk er open over te zijn tegenover mijn omgeving. Mijn kinderen, vriend, goede vriendinnen en collega’s heb ik het met heel veel moeite verteld, op aandringen van mijn behandelaar.

ADHD hebben heeft ook voordelen!

Ik slik medicijnen en heb regelmatig gesprekken met een behandelaar van de poli autisme & ADHD. Medicatie zorgt voor gelijkmatigheid in mijn emoties. Ik hoef geen 1000 dingen tegelijk meer en maak dingen af. Ik ben standvastiger, kan dagen beter indelen en grenzen stellen. De gesprekken voelen als een stukje coaching. Ik krijg er een positief gevoel van en kan stoom afblazen. En weet je? ADHD heeft ook voordelen: het is nooit saai! Ik ben in staat om van drie keer niks iets te maken. We zijn creatief, vaak oplossingsgericht en in staat om van meerdere kanten iets te bekijken.