Mijn zoon van 17 blowt regelmatig

Ik kwam er een tijdje geleden achter dat mijn zoon Rens van 17 regelmatig blowt. Ik heb verschillende pogingen gedaan om hem te laten stoppen. Het contact tussen ons verliep echter steeds moeilijker.

Het lukte me niet hem te overtuigen om te stoppen met blowen. Via de praktijkondersteuner ggz bij de huisarts kwam ik bij het preventieteam terecht. Ik belde ze op en tijdens ons gesprek werd duidelijk dat Rens geen behandeling nodig heeft, maar preventieve adviesgesprekken. Meteen die week kon ik zelf al terecht voor een gesprek. En tegen mijn verwachting in lukte het ook om een aantal gesprekken met Rens en de preventiewerker te plannen.

Meer kennis over hasj en wiet

Mij werd tijdens de gesprekken duidelijk dat niet iedereen die drugs gebruikt verslaafd is, wat voor het gesprek eigenlijk wel mijn grootste schrik was. Ik leerde hoe ik met Rens een open en eerlijk gesprek over blowen aan kan gaan zonder weerstand en irritatie bij hem op te roepen. Mijn kennis over cannabis werd flink vergroot, en bij Rens ook. Met hem werd vooral gesproken over wat voor hem de leuke en minder leuke kanten zijn van blowen en hoe dit wel of niet past binnen zijn toekomst.

Minderen met blowen

Het contact tussen mij en Rens is vooruit gegaan. Het is Rens duidelijk geworden dat hij echt wel wil gaan minderen of zelfs stoppen met blowen. Hij vertelde me een paar dagen geleden trots dat hij alleen nog in het weekend blowt. Ik ben zo blij dat we bij preventie terecht zijn gekomen, ik maak me een stuk minder zorgen over mijn zoon!