Ik was gefrustreerd en zocht met iedereen ruzie

Op mijn 12e zijn mijn ouders gescheiden. Na de scheiding ging ik bij mijn moeder wonen en mijn broer bij mijn vader. Ook toen was er nog veel strijd tussen mijn ouders. Ik stond tussen mijn ouders in.

Gefrustreerd

Ik had het gevoel dat ik bij niemand terecht kon. Ik was heel erg gefrustreerd, maakte overal ruzie. Ik deed waar ik zelf zin in had. Ik begon met blowen en gebruikte soms ook harddrugs. Eigenlijk hoopte ik dat ik mijn problemen zo kon vergeten. Er kwam een punt dat ik zelfs dood wilde, zo ongelukkig was ik.

Radeloos

Op school ging het niet goed, ik spijbelde en uiteindelijk ging ik helemaal niet meer. Dan deed ik ’s morgens alsof ik gewoon naar school ging, maar ik hing de hele dag wat rond met vrienden. We blowden veel. Mijn echte vrienden verloor ik in die tijd beetje bij beetje. Mijn wist niet wat ze met me aan moest. Toen mama erachter kwam dat ik niet meer naar school ging nam ze me weer mee naar de huisarts. Ik vond het niet erg, ik was radeloos en wilde alleen nog maar écht geholpen worden.

Vallen en opstaan

Bij eerdere behandelingen of psychologen haakte ik altijd af. Dit keer meldde de huisarts mij aan bij MDFT. Samen met mijn MDFT-therapeut bekeek ik waar het steeds mis ging bij mij, maar ook thuis. De focus lag niet alleen op mij, maar op ons hele gezin. We zijn namelijk met zijn allen vastgelopen. De therapie draaide om ‘waarom doen we wat we doen?’ We moesten elkaar beter leren begrijpen. Met vallen en opstaan kreeg ik steeds meer kracht om mijn leven zelf weer op te pakken.