Stress de baas

Heb je last van stress of worstel je met burn-out klachten? Dan is de cursus 'Stress de baas' misschien iets voor jou. Je leert de regie over je leven terug te vinden, beter voor jezelf te kiezen en je leert te ontspannen.

(On)gezonde stress?

Stress hoort bij het leven en komt bij iedereen voor. Stress of spanning is niet per definitie ongezond. Het is gezond zolang de eisen die aan iemand worden gesteld, niet hoger zijn dan wat die persoon aankan. Als de stress lang aanhoudt en er onvoldoende gelegenheid is om tussentijds te herstellen ontstaan er problemen. Wanneer we dan maar blijven proberen om aan de gestelde eisen te voldoen, putten we ons steeds verder uit. Hoe groter de uitputting, hoe erger de klachten worden.

Fysieke klachten die veel voorkomen bij stress zijn:
chronische vermoeidheid, slapeloosheid, hoofdpijn, hartkloppingen, onrust, gespannen spieren, verminderde concentratie en continu piekeren. Bij burn-out ben je uiteindelijk volledig opgebrand; het eindstadium van langdurige, vaak jarenlange roofbouw is dan bereikt. Het is beter de stresssignalen serieus te nemen, de burn-out voor te zijn en de stress de baas te blijven.

Stress de baas

In de cursus leer je vaardigheden aan om in de huidige snel, veranderende en veeleisende samenleving je balans terug te vinden en te behouden. Je pakt de stress aan en voorkomt een burn-out.

Inhoud van de cursus
Na de cursus heb je inzicht in verschillende oorzaken en gevolgen van stress.
Verder worden er technieken en vaardigheden aangeleerd zoals:

  • Kijken naar energiebronnen
  • Negatieve denkpatronen doorbreken
  • Grenzen stellen
  • Omgaan met conflicten
  • Ontspanning

Kijk hier voor de startdata van onze preventiecursussen.

Informatie of aanmelden
Heb je belangstelling in deze cursus? Bespreek dit met je huisarts of praktijkondersteuner GGZ. Je kunt je aanmelden bij de praktijkondersteuner GGZ of bij Preventie.

preventie@vvgi.nl
06 – 53 87 40 35