Inspiratiemiddag Servaas Vitaal | 25 april

We tellen af naar de Inspiratiesessie van Servaas Vitaal! Donderdag is het zover, het programma zit boordevol inspiratie, ontmoeten en samen stil staan bij wat betekenisvol is in het wonen, werken en leven in de langdurige zorg.  * Heb je je aangemeld? Top! We zien je graag vanaf 10.45 binnenlopen bij Kapel 7 in het Dienstencentrum. Voel je vrij om ook collega’s, familie , naasten of andere mensen mee te nemen. * Denk je nu: daar wil ik ook bij zijn? Geen probleem, meld je nog aan en dan zien we je donderdag.

Het programma is als volgt: 

Tijd Onderwerp Locatie
vanaf 10.45 uur Ontvangst en inloop Kapel 7, Dienstencentrum*
11.00 - 12.30

Presentatie visie & mores Langdurige zorg

door kwartiermakers Integrale zorg

Parallelsessies

  • Gedachtengoed Triple C kort en krachtig uitgelegd
  • Verdieping op gedachtengoed Triple C
  • Betekenisvol wonen, werken en leven in de praktijk

Je kiest 2 van de 3 sessies om bij aan te sluiten.

12.30-13.30 Lunchpauze: lekkere hapjes, ruimte voor ontmoeting, muziek en kennismaking Zelfregiecentrum Diverse locaties op Servaashof; maatjes wijzen je de weg als dat nodig is
13.30 Hans van de Wouwe (orthopedagoog/Gz-psycholoog en hoofd behandeling ASVZ) spreekt: De menselijke behoeften nader uitgelegd: fysieke, emotionele, mentale en zingevende behoefte* Kapel 7, Dienstencentrum
Praktische vertaling van de opgedane inzichten
15.00 Afronding met een gezond drankje  

*Als je vanaf de rotonde bij Landweert  Servaashof op rijdt, zie je direct het hoofdgebouw. Daarin bevindt zich het Dienstencentrum, met de ingang aan de achterzijde. Fietsrekken staan links en rechts van de corridor naar de entree, parkeren voor auto’s is aangegeven met bebording. 

**Hans van Wouwe werkt daarnaast ook als consulent voor het Centrum voor Consultatie en Expertise en is betrokken bij onder meer jeugdzorg en psychiatrie. Van de Wouwe is grondlegger van het Triple-C model en (co-)auteur van verschillende boeken en artikelen over deze methode.