Al hardlopend het taboe op psychische kwetsbaarheid doorbreken

In het weekend van 17 september lopen collega’s van ggz-organisatie Vincent van Gogh voor geestelijke gezondheid samen 555 kilometer om het taboe op psychische kwetsbaarheid te doorbreken. Ze doen mee aan de Socialrun, een non-stop hardloopestafette die dit jaar door Zuid-Nederland gaat. De Socialrunners komen ook langs de Vincent van Gogh-locatie Servaashof in Venray.

Taboes doorbreken voor een inclusieve samenleving

De deelnemers aan de Socialrun willen al hardlopend het taboe op psychische klachten doorbreken en vragen tegelijkertijd aandacht voor de positie van mensen met een psychische kwetsbaarheid in de maatschappij. De Socialrunners staan voor een inclusieve samenleving, waarin mensen met al hun kwetsbaarheden worden geaccepteerd.

Hardlopers vanuit meer dan 40 organisaties doen mee aan de estafette. Vincent van Gogh-collega’s lopen de Socialrun inmiddels voor de 8e keer. Sociaal psychiatrisch verpleegkundige Koen Aben is er al vanaf de beginjaren bij: “Dat Servaashof in de route is opgenomen, geeft ons als Vincent van Gogh runners natuurlijk extra motivatie. We lopen dan toch nog net een tandje harder om de inclusieve maatschappij een stap dichterbij te brengen.”

Socialrunners op Servaashof

Op vrijdag 17 september vanaf ongeveer 19 uur bereiken de eerste teams van de Socialrun Servaashof in Venray. Zij geven hier het stokje over aan de volgende hardlopers en hun begeleiders. De Socialrunners krijgen een feestelijke doorkomst volgens de dan geldende coronamaatregelen en kunnen uitrusten voor de volgende etappe.  

De hardlopers lopen dit jaar van Soesterberg naar onder andere Nijmegen, Venray, Eindhoven, Bergen op Zoom, de Oosterscheldekering, Den Haag, Utrecht en terug naar Soesterberg. Het is mogelijk om de Vincent van Gogh runners te sponsoren vanaf 5 euro per kilometer via de website van de Socialrun.