Benefietavond

Op 13 september organiseerden wij, samen met de Filmkring Venray en met de hulp van sponsors, de openluchtvertoning van de film 'Loving Vincent'. Een benefietavond met een prachtig resultaat.

Wij organiseerden de filmavond om geld in te zamelen voor het goede doel: de Socialrun. Zo'n 170 bezoekers doneerden samen ruim €715,00. Een bedrag waar wij erg blij mee zijn. Donateurs: bedankt! In het bijzonder willen wij sponsors Manders Verhuur, PLUS Guido van Dijck en Pura Catering bedanken. Zij hebben deze avond mede mogelijk gemaakt. Daarnaast bedanken wij ook de Filmkring Venray voor hun gulle donatie!

Socialrun

De volledige opbrengst van de benefietavond gaat naar Stichting Socialrun. Deze stichting zamelt geld in om projecten die stigmatisering tegengaan financieel te ondersteunen. Met de Socialrun, een jaarlijks terugkerende estafetteloop, vraagt de stichting aandacht voor de vaak moeilijke positie van mensen met een psychiatrische aandoening. De ‘Vincent van Gogh Runners’ doen dit jaar wederom mee van 21 t/m 23 september 2018.

‘Loving Vincent’

Een unieke, prachtig gemaakte film over het leven en de mysterieuze dood van kunstschilder Vincent van Gogh. Het is de eerste compleet geschilderde speelfilm ter wereld.

Net wanneer Van Gogh succesvol begint te worden, pleegt hij zelfmoord. Was het vanwege zijn geestelijke gezondheid of problemen met zijn broer? Was het een wanhoopsdaad om meer erkenning te krijgen voor zijn werk? Of was het helemaal geen zelfmoord? Armand Roulin, de zoon van Van Goghs postbode, gaat naar Auvers om daar het mysterie rond Vincents dood te ontrafelen. De verschillende mensen (allemaal geschilderd door Van Gogh) die hij tijdens zijn reis ontmoet, hebben elk hun eigen verhaal. Het blijkt moeilijk de waarheid over de getroebleerde Vincent te achterhalen. Gaandeweg schildert de film een fascinerend portret van Van Gogh die tijdens zijn leven amper erkenning vond.