Congres 'AMBIT in de praktijk' op 26 maart

Save the date voor ggz-professionals! Op dinsdag 26 maart 2024 organiseren Vincent van Gogh, Altrecht en AMBIT-Expertise het congres 'AMBIT in de praktijk'. Samen gaan we tijdens het congres aan de slag om complex gedrag beter te begrijpen en het mentaliserend vermogen te behouden.

AMBIT is een werkwijze gericht op het zo goed mogelijk kunnen behouden van je mentaliserend vermogen in de omgang met mensen met ernstige complexe problematiek. Doordat gedrag soms zo onbegrijpelijk is, zijn we soms geneigd om het af te wijzen en/of regels en grenzen te stellen. Terwijl het gedrag, als we beter kijken, misschien toch te begrijpen is.

Bij het congres 'AMBIT in de praktijk' op dinsdag 26 maart 2024 proberen we moeilijk gedrag beter te begrijpen en onderzoeken we op welke manier hulp ook daadwerkelijk helpend kan zijn. We laten je zien hoe je kan interveniëren zodat het mentaliserend vermogen van cliënten én dat van jezelf wordt hersteld en wat je kan doen om desintegratie en rigiditeit in systemen te voorkomen.

 

Plenaire lezingen zullen onder andere worden verzorgd door:

  • Dr. D. Bevington (Medical Director, Consultant in Child and Adolescent Psychiatry, Caldicott Guardian, Safeguarding Lead, Consultant to AMBIT Programme)
  • Dr. P. Fuggle (Clinical Director bij de Child and Adolescent Mental Health Services van Islington, AMBIT Consultant)
  • S. Knapen (psychiater en MBT-therapeut bij het AMBIT team in Zeist en lead-expert persoonlijkheidsstoornissen, beiden bij Altrecht).

 

In de middag is er ruimte om kennis te maken met verschillende AMBIT-tools en inzichten vanuit onze dagelijkse praktijk in verschillende workshops.

We zien vakgenoten heel graag op dinsdag 26 maart 2024 om samen de werkwijze van AMBIT verder te ontdekken! Houd de website van Vincent van Gogh in de gaten voor de nadere programmering en de opening van de inschrijving.

 

Namens Vincent van Gogh, Altrecht en MBT-Expertise

Melanie Savian, Behandelaar ggz /  Projectleider / Auteur (Vincent van Gogh)
Marjolijn Hengstmengel, Beleidsmedewerker / Auteur (Altrecht)
Saskia Knapen, Psychiater, MBT-therapeut en lead-expert / Auteur (Altrecht / AMBIT- Expertise)
Rozemarijn van Duursen, Psychiater / Auteur (Altrecht / AMBIT- Expertise)   Dit symposium wordt georganiseerd door Vincent van Gogh voor geestelijke gezondheid, in samenwerking met Altrecht en AMBIT-expertise en wordt gefaciliteerd door de directie van Vincent van Gogh, onderdeel van VIGO. Accreditatie voor psychologen, psychiaters en verpleegkundig specialisten is in aanvraag.