Wees welkom bij de expositieweken 'Kind van' in Weert

In Nederland groeit 1 op de 4 kinderen op met een ouder met psychische en/of verslavingsproblemen (‘KOPP/KOV’). Om het taboe te doorbreken en extra aandacht te vragen voor deze kinderen organiseren ggz-organisatie Vincent van Gogh en gemeente Weert van 2 tot en met 22 april de expositieweken ‘Kind van’.


Foto: Stichting Open mind - Sevilay Maria

Opgroeien als ‘Kind van’

Opgroeien met een ouder die psychische klachten ervaart of een verslaving heeft, kan levenslang impact hebben op kinderen. Zij hebben bijvoorbeeld meer kans om later zelf ook psychische klachten te ontwikkelen. Samen met alle Weertenaren willen we het taboe doorbreken. Hierdoor kunnen we de kinderen en ouders de aandacht en steun bieden die ze verdienen.

Expositieweken ‘Kind van’ met diverse activiteiten

Vincent van Gogh en gemeente Weert exposeren daarom i.s.m. de stichting Open Mind van 2 tot en met 22 april de tentoonstelling ‘Kind van’ in de binnenstad van Weert. Tijdens de expositieweken zijn er diverse gratis activiteiten voor alle Weertenaren en andere belangstellenden:

Programma expositieweken ‘Kind van’ in Weert

  • Expositie ‘Kind van’ (2 t/m 22 april): In de binnenstad zijn de portretten en indringende verhalen van kinderen van ouders met psychische en/of verslavingsproblemen te zien. Op woensdag 3 april opent wethouder Michèle Ferrière de expositie officieel.
  • Inloopmomenten voor jongeren (8 en 10 april) en volwassenen (12 april) met Punt Welzijn voor informatie en steun bij opgroeien met een ouder met psychische klachten. Kinderen én ouders zijn welkom.
  • Documentaire Puinhoop (11 april) bij Filmhuis Weert over de worsteling van een zoon om onafhankelijk te zijn van een ouder. Filmmaker Allard Detiger gaat in gesprek met het publiek. Aanmelden via www.gotcha-weert.nl.
  • Minisymposium KOPP/KOV (18 april, 13.00 – 17.00 uur): Een minisymposium voor professionals en vrijwilligers die werken met kinderen en hun ouders. KOPP/KOV-experts en ervaringsdeskundigen delen kennis en ervaringsverhalen. Aanmelden via de pagina over het minisymposium

Kort na de expositieweken start in Weert de cursus Psychiatrie en/of verslaving in de familie (30 april) voor naasten van mensen met psychische problemen en/of een verslaving. Meer info is te vinden op de pagina over de cursus (let op, er zijn kosten verbonden aan de cursus).

Meer informatie en aanmelden

Bekijk uitgebreide informatie over de activiteiten op deze webpagina en meld je gratis aan: Expositieweken Kind van in Weert.  

Vincent van Gogh & Gemeente Weert