Gratis webinar Less Depress voor professionals op 22 januari

BlueMonday komt er weer aan. Depressie- en suïcidepreventie bij jongeren is nu misschien wel relevanter dan ooit. Jij kunt als professional écht het verschil maken voor jongeren die met deze psychische klachten rondlopen! Op maandag 22 januari 2024 van 16.00u-17.00u verzorgen onze preventiewerkers daarom een gratis webinar voor professionals: ‘Less Depress’.

Waarom?

Het aantal jongeren met psychische klachten is schrikbarend hoog. In september 2023, tijdens de 9e kwartaalmeting van het Gezondheidsonderzoek COVID-19, geeft 35% van de Nederlandse jongeren (12-25 jaar) aan psychische klachten te hebben. 17% geeft zelfs aan wel eens of vaker suïcidegedachten te hebben. De kans dat ook jij met jongeren te maken hebt die hiermee worstelen is dus zeer groot.

Tot op zekere hoogte zijn psychische klachten, zoals depressieve gevoelens, normaal in de puberteit. Maar wanneer is het niet meer normaal? En wanneer is er hulp nodig om te voorkomen dat klachten uitgroeien tot een depressie met grote gevolgen voor functioneren en welzijn?

Veel jongeren praten niet uit zichzelf over hun klachten. Ze vragen niet om hulp. Des te belangrijker dat jij klachten kunt signaleren en weet wat je kunt doen. Jij kunt écht het verschil maken. Klachten signaleren, het gesprek hierover aangaan en de goede stappen zetten, kan lastig zijn. Daarom nemen we je tijdens dit webinar graag mee in de basis van depressie- en suïcidepreventie bij jongeren.

Aanmelden

Meer info/aanmelden? Klik op de link naar platform WebinarGeek.

Verhinderd?

Ben je verhinderd maar wel geïnteresseerd? Meld je evengoed aan via het aanmeldformulier, je ontvangt na het webinar een terugkijklink!