Hardlopers Vincent van Gogh halen 6006 euro op voor psychische kwetsbaarheid

Medewerkers van Vincent van Gogh hebben tijdens een hardloopestafette in het weekend van 17 september 6006 euro opgehaald. Het sponsorgeld komt ten goede aan projecten over psychische kwetsbaarheid.

Hardlopen om taboe te doorbreken

Het team van Vincent van Gogh deed mee aan de Socialrun, een hardloopestafette van 555 kilometer in 48 uur. Bijna 40 organisaties vaardigden een hardloopteam af voor de run die als doel heeft om het taboe op psychische kwetsbaarheid te doorbreken. De Socialrun deed dit jaar ook Vincent van Gogh-locatie Servaashof in Venray aan. De deelnemers kregen hier een feestelijk welkom van cliƫnten en medewerkers.

Openheid over psychische kwetsbaarheid

De deelnemende organisaties haalden gezamenlijk ruim 110 000 euro aan sponsorgeld op. Stichting Socialrun subsidieert met het opgehaalde sponsorgeld meerdere kleine projecten die sociale inclusie en openheid rondom psychische aandoeningen bevorderen. Zo werd eerder een tentoonstelling en een documentaire gesponsord. De deelnemers aan de Socialrun willen daarmee bijdragen aan een inclusieve samenleving waarin mensen met al hun talenten en kwetsbaarheden worden geaccepteerd.