IEP erkend als landelijk expertisecentrum D-Zep

Het Integraal Expertisecentrum Psychogeriatrie (IEP) in Venray is na de positieve beoordeling van de Commissie Expertisecentra Langdurige Zorg per 29 september officieel erkend als Regionaal Expertise Centrum (REC) voor de provincie Limburg en landelijk als Doelgroep Expertise Centrum (DEC) voor mensen met dementie en zeer ernstig probleemgedrag (D-Zep).

Samen met onze alliantiepartners De Zorggroep, Proteion, en Stichting Land van Horne – Thuis in Zorg geven we invulling aan de REC-functie. Daarnaast werken we intensief samen met Zuid-Limburgse organisaties als het gaat om deze doelgroep.

Samenwerking

Landelijk vormen we samen met regionale expertisecentra (REC), het andere DEC De Waalboog én het Kennisnetwerk D-Zep een doelgroepnetwerk. Een netwerk waarbij we kennis gaan verbeteren, ontwikkelen en delen over de behandeling en zorg voor de doelgroep ouderen met dementie en zeer ernstig probleemgedrag en hun naasten. Samen met De Waalboog geven we verder invulling aan de DEC-functie.

Expertise opbouwen en kennis delen

Deze doelgroep heeft complexe zorgvragen met de nodige uitdagingen. Met dit doelgroepnetwerk kunnen nu veel meer professionals en partners samen kijken naar wat er nodig is, onderzoek doen en een grotere expertise opbouwen rondom de doelgroep en deze kennis op grotere schaal verspreiden.