Korsakov Centrum en Centrum voor Neuropsychiatrie nemen TOPGGz-keurmerk officieel in ontvangst

Tijdens het symposium ‘Digital first in de sGGZ?’ ontvingen vandaag het Korsakov Centrum en Centrum voor Neuropsychiatrie het officiële TOPGGz-keurmerk. Monique van Bueren, senior adviseur van de Stichting Topklinische GGz, kwam speciaal naar het symposium voor de uitreiking. Dr. Ellen Wingbermühle (Centrum voor Neuropsychiatrie) en dr. Gwenny Janssen (Korsakov Centrum) namen de keurmerken in ontvangst.

Monique van Bueren: “Het keurmerk was in oktober 2021 na hervisitatie al door het bestuur van TOPGGz aan deze twee TOPGGz-instellingen toegekend, maar mocht ik vandaag eindelijk in persoon uitreiken. Het Korsakov Centrum heeft sinds 2013 een keurmerk, dat nu dus opnieuw wordt toegekend. De commissie ziet een unieke positie in de diagnostiek en behandeling. Dit wordt gedragen door een bevlogen team. Dat spraken ook patiënten uit tijdens de hervisitatie. Zij voelden vertrouwen, veiligheid tijdens hun behandeling, die op maat gemaakt wordt voor datgene wat de patiënt nodig heeft.

Het Centrum voor Neuropsychiatrie ontvangt het keurmerk voor de 4e keer. Ook hier door het unieke aanbod en een team dat het verschil maakt voor haar patiënten. Naast behandeling en diagnostiek, speelt wetenschappelijk onderzoek en innovatie een belangrijke rol. De opgedane kennis delen, ziet men als een belangrijke tak. Mét daarin veel aandacht voor e-health, dat laat ook het symposium van vandaag weer zien. Al met al een bijzondere presentatie, die alleen kan bestaan met een organisatie die achter hen staat.”

Professor dr. Jos Egger - wetenschappelijk hoofd van onze Topklinische Centra – over de erkenning: "Onze TOPGGz-erkende centra vervullen al vele jaren een unieke taak in het verbinden van de academische patiëntenzorg, de brede GGz, de huisartsenzorg en andere zorgsectoren - speciaal voor mensen met neuropsychiatrische aandoeningen. Daarbij staan onze centra garant voor hoogspecialistische en innovatieve cliëntenzorg. We maken gebruik van de nieuwste technologieën en toegepast wetenschappelijk onderzoek, en steken veel energie in onderwijs en opleiding. Dat onze rol daarin opnieuw erkend wordt, vervult me dan ook met trots."

Dr. Ellen Wingbermühle (Centrum voor Neuropsychiatrie) en dr. Gwenny Janssen (Korsakov Centrum) namen de keurmerken in ontvangst. Professor dr. Jos Egger - wetenschappelijk hoofd van onze Topklinische Centra - over de erkenning: "Onze TOPGGz-erkende centra vervullen al vele jaren een unieke taak in het verbinden van de academische patiëntenzorg, de brede GGz, de huisartsenzorg en andere zorgsectoren - speciaal voor mensen met neuropsychiatrische aandoeningen. Daarbij staan onze centra garant voor hoogspecialistische en innovatieve cliëntenzorg. We maken gebruik van de nieuwste technologieën en toegepast wetenschappelijk onderzoek, en steken veel energie in onderwijs en opleiding. Dat onze rol daarin opnieuw erkend wordt, vervult me dan ook met trots."