Nieuwe KR8-groep voor cliënten met psychotische kwetsbaarheid

Bent u huisarts of praktijkondersteuner (POH-ggz)? En behandelt u cliënten met een psychotische kwetsbaarheid, die graag weer gewoon willen meedoen in de maatschappij? Maak dan kennis met het herstelprogramma KR8 van Vincent van Gogh.

In wijkcentrum Hatert te Nijmegen zijn we in 2020 gestart met een KR8-groep voor mensen met een psychotische kwetsbaarheid. Binnenkort starten we met een nieuwe groep in het wijkcentrum. 

Over KR8

KR8 is een gestructureerd herstelprogramma voor mensen met een psychotisch kwetsbaarheid. Het KR8-programma wordt aangeboden via groepsbijeenkomsten in onze KR8-lounges, laagdrempelige ‘huiskamers’ met een gastvrije sfeer. De bijeenkomsten worden geleid door opgeleide en gecertificeerde KR8-programmabegeleiders.

Het is de combinatie van elementen die KR8 uniek maakt: én groepsgericht én in de wijk én gebruik van e-health én groepsbehandeling hand in hand met individuele begeleiding thuis – de begeleider in de groep is ook de begeleider in de thuissituatie. Door de groepsgerichte behandeling hebben deelnemers steun aan elkaar en herkennen ze zich in elkaar, waardoor er bijvoorbeeld meer openheid kan zijn om ervaringen te delen.

Eind 2017 zijn we gestart met KR8 Noord- en Midden-Limburg. Ruim 3 jaar verder kunnen we wel zeggen dat we veel ervaring hebben opgedaan en dat er zeer mooie resultaten zijn behaald.

Meer informatie? Bekijk de uitlegvideo over KR8 en de video over wat KR8 betekende voor Max of lees het e-magazine ‘Met Volle KR8 vooruit’ over ervaringen en verhalen rondom KR8.

Aanmelden van cliënten

Meld uw cliënt aan en gun hem of haar ook de kans om weer echt deel te nemen aan de maatschappij. Neem contact op met KR8 via kr8nijmegen@vvgi.nl of 06 – 11 29 59 82.