Onderschat je eigen invloed niet

NIX 18: Zo blijf je in gesprek met je kind tijdens carnaval. Het is bijna de 11e van de 11e, dé opening van het nieuwe carnavalsseizoen. In aanloop hiernaartoe treffen preventiewerkers van Vincent van Gogh voor geestelijke gezondheid en Novadic-Kentron al de voorbereidingen.

We weten dat het een gezellige, leuke en kleurrijke periode is, maar ook een tijd waarin veel ouders extra worstelen met het vasthouden aan de NIX18-gedachte (geen alcohol & drugs). Ze hebben moeite met hun eigen rol en voorbeeldgedrag in deze periode, en denken vaak dat ze geen of weinig invloed meer hebben op de keuzes van hun kind.

Niet alleen ouders vinden het een lastige periode. Ook de omgeving, betrokken organisaties en verenigingen stoeien hiermee. Daarom richt onze campagne zich op iedereen in de omgeving van jongeren, met de boodschap: Onderschat je eigen invloed niet!
 
Samen met het Trimbos-instituut ontwikkelden we onderstaande poster die we in Noord-Brabant en Limburg gedurende het carnavalsseizoen gaan verspreiden.

Wil je meer weten over NIX18 of zoek je eenvoudige tips om hierover het gesprek aan te gaan? Ga dan naar de website van HELDERopvoeden of naar de website van NIX18.