Symposium Digital first in de sGGZ? op 23 juni

Virtual reality, wearables, e-health, artificial intelligence, blended behandelen, online behandelplatformen… digitale toepassingen lijken de toekomst in de geestelijke gezondheidszorg. Tijdens het symposium ‘Digital first in de sGGZ? Een kritische reflectie op digitalisering in de geestelijke gezondheidszorg’ op donderdag 23 juni te Venray gaan we met experts en als vakgenoten in gesprek over de toegevoegde waarde en effecten van digitale toepassingen voor ons dagelijks werk.

Plenaire lezingen zullen onder andere worden verzorgd door

  • prof. dr. P. Haselager (Donders Institute, Radboud Universiteit), hoogleraar sociale implicaties van Artificial Intelligence,
  • prof. dr. H. Riper (VU, Amsterdam UMC), professor eMental-Health / Clinical Psychology,
  • prof. dr. W. Veling (UMCG), psychiater en hoogleraar psychiatrie en expert in toepassing van Virtual Reality bij psychose en
  • dr. N. de Witte (Thomas More-hogeschool, LiCalab) senior onderzoeker op het gebied van de toepassing van wearables in de geestelijke gezondheidszorg.

In de middag is er ruimte om  verworven inzichten toe te passen en kennis te maken met de nieuwste digitale toepassingen voor onze dagelijkse praktijk in verschillende workshops.

We zien vakgenoten heel graag op 23 juni om samen te reflecteren op de mogelijkheden van digitalisering voor de sGGZ! Houd de website van Vincent van Gogh in de gaten voor de nadere programmering en de opening van de inschrijving.

Namens Vincent van Gogh

drs. Anke Loijen, klinisch neuropsycholoog / bestuurslid stafconvent
dr. Jeroen Koning, opleider psychiatrie en klinisch geriatrie
prof. dr. Jos Egger, wetenschappelijk hoofd Vincent van Gogh topreferente afdelingen  

Dit symposium wordt georganiseerd door Vincent van Gogh voor geestelijke gezondheid, meer specifiek door het stafconvent en de specialistische vervolgopleidingen psychiatrie en psychologie onder auspiciën van de TOPklinische afdelingen en wordt gefaciliteerd door de directie van Vincent van Gogh, onderdeel van VIGO. Accreditatie voor psychologen, psychiaters en verpleegkundig specialisten is in aanvraag.