Talkshow Vapen: daar zit een luchtje aan!

1 op de 5 Nederlandse jongeren tussen de 12 en 25 jaar heeft het afgelopen jaar gevapet. Uit onderzoek van het Trimbos-instituut blijkt dat twee derde van de jongeren die maandelijks vapet ook gewone sigaretten rookt.Tijd voor actie dus! Daarom organiseren preventiewerkers van Vincent van Gogh de talkshow 'Vapen: Daar zit een luchtje aan!' op woensdag 3 april 2024 om 19:30u tot 20:30u.

Tijdens de talkshow bespreken we wat jij als ouder, leerkracht, vrijwilliger of professional kan doen om met deze zorgelijke trend om te gaan. Waarom worden jongeren zo aangetrokken tot vapen en wat zijn nu eigenlijk de risico’s? Er zit dus wel degelijk een luchtje aan. Vragen kan je tijdens de talkshow stellen aan onze inhoudelijke experts in de live chat.

Gasten

Vincent van Gogh-preventiewerkers Emmy Zegers en Glenn Schellekens begeleiden de talkshow als hosts en geven tips over wat jij kan doen om jongeren te beschermen. Inhoudelijk expert Hein Hendriks geeft uitleg over wat een vape nu eigenlijk is en wat het doet.

De hosts gaan in gesprek met verschillende gasten:
*Longarts
*Jongerenwerkers van Wel.kom Roermond en Synthese (Zijn er verschillen in de regio?)
*Ouders
*Leerkrachten

Aanmelden

Interesse? Geef je dan op via de link en tune in op woensdag 3 april om 19:30u tot 20:30u. Komt het moment niet uit, schrijf je dan toch in zodat je de terugkijklink achteraf ontvangt.

Vapen: "Daar zit een luchtje aan" (webinargeek.com)