Terugblik op een geslaagde inspiratiesessie Servaas Vitaal

Betekenisvol wonen, werken en leven stond vorige week centraal tijdens de inspiratiesessie. Een thema dat veel mensen aanspreekt, getuige de uitpuilende kapel in het Dienstencentrum. Alle deelnemers droegen actief bij aan het samenbrengen van de behoeften die er leven.

Visie en Mores in beeld

Van cliënten en naasten tot zorgprofessionals, van eigen medewerkers tot medewerkers van een zorgverzekeraar. Een gevarieerd gezelschap zag de presentatie van collega’s Rianne Minten en Ellen Geerts. Zij presenteerden namens de kwartiermakers de Visie en Mores van Langdurige Zorg. Een gezamenlijk proces dat als opbrengst een overzicht geeft van 8 waarden die de basis zijn voor de zorg die wij willen bieden.


Verdieping en verbinding

In een vervolgsessie kon ieder persoonlijk verdiepen op een onderwerp: de basis van behandelmethodiek Triple C, verdieping op Triple C of tips en trucs van drie mensen die op Servaashof wonen en werken. Dat leverde boeiende informatie en mooie gesprekken op. Met aansluitend een lunch bij het Doehuis of Buurthuis was er gelegenheid voor een korte wandeling, ontmoeting, muziek en informatie van Zelfregie. 

 

Menswaardigheid en de menselijke behoefte

Als afsluiting nam Hans van Wouwe, hoofd behandeling van ASVZ  en grondlegger Triple C, ons mee in een verhaal over menswaardigheid en de menselijke behoefte als fundament van de behandeling. Kort samengevat is de uitdaging in de psychiatrie om menswaardigheid en de menselijke behoefte te blijven zien, boven de stoornis of het probleemgedrag. Richten, uitnodigen en ruimte geven als leiderschapsstijl helpt hierbij.

 

Behoeftes en aanbod

Aan degenen die aan deze dag meededen: dankjewel! Jullie bijdragen pronken in de boom in het Dienstencentrum. Was je er niet bij maar wil je wel graag iets meegeven over behoeftes? Of heb je iets te bieden? De boom staat voorlopig in het Dienstencentrum, daarna in het Buurthuis. Je bent meer dan welkom om nog blaadjes in de boom te hangen. We brengen graag behoeftes en aanbod samen.


Samen blijven we betekenis geven aan wonen, werken en leven bij Vincent van Gogh.