Trotse winnaars Theod’Oor 2019!

Het team van de opnameklinieken volwassenen Venlo ontving met trots zondag 3 november de Theod’Oor. Deze prijs is een oprechte waardering voor een medewerker of team dat zich extra inzet voor de mantelzorgers, het familiebeleid uitdraagt of een positieve bijdrage levert aan het belang en de rol van familie bij een behandeling binnen Vincent van Gogh.

Joyce Kleikers (adjunct directeur) reikte de prijs uit aan en afvaardiging van het team tijdens de jaarlijkse high tea, een gezellige verwennerij als welgemeend dankjewel aan de mantelzorgers van cliënten die voor een langere periode bij ons verblijven of wonen.

'Het team heeft het familiebeleid afgelopen jaar een flinke boost gegeven. Ze zijn gaan samenwerken met Jolanda, familie-ervaringsdeskundige bij het Zelfregiecentrum Venlo. Haar kennis en inzet is van onschatbare waarde gebleken. Door Jolanda te betrekken bij de ondersteuning van familie is er een actieve en constructieve samenwerking ontstaan tussen cliënt, familie en hulpverleners. Wij zijn echter nog lang niet klaar. Het vuurtje brandt en zal zich verder gaan verspreiden!’, zo sprak Joyce Kleikers de terechte winnaars toe.

Waarom de Theod’Oor? U kent hem misschien als een theaterprijs, hij past echter ook als vanzelfsprekend bij Vincent van Gogh. Met in de naam: Theo, broer en mantelzorger van Vincent en het Oor, het luisterend oor waar ieder mens behoefte aan heeft. Zeker de vaak kwetsbare mens met zijn of haar psychische problemen.
Het beeldje is een ontwerp van Anne Haeyen, beeldend kunstenares uit Venray.