Uniek traineeship voor verpleegkundigen en verzorgenden in Noord-Limburg

Om de zorg en ondersteuning voor de inwoners van de regio Noord-Limburg nu en in de toekomst op een juiste manier te organiseren, hebben zeven zorgorganisaties waaronder Vincent van Gogh de handen ineengeslagen. Samen zijn zij een regioprogramma gestart om de opgaven waar Noord-Limburg voor staat, aan te pakken. Eén van de daaruit ontstane producten is een traineeship voor verzorgenden IG en verpleegkundigen.

Het traineeship ‘Expeditie730’ laat recent afgestudeerden (Verzorgenden IG, MBO- en HBO-Verpleegkundigen) kennismaken met de verschillende functies en zorgsectoren binnen de regio, met als doel de trainee enthousiast te maken en aan de regio verbonden te houden.

Persoonlijke ontwikkeling centraal

Trainees gaan vier keer een half jaar aan de slag bij een van de deelnemende organisaties en krijgen zo de unieke kans om verschillende organisaties te leren kennen. Persoonlijke groei en ontwikkeling staan centraal tijdens het traineeship. De trainees werken binnen het ontwikkelprogramma aan inhoudelijke en persoonlijke ontwikkeldoelen. Voorlopig zijn vier partners voorzien bij wie een trainee een half jaar werkervaring gaat opdoen: Vincent van Gogh, Proteion, VieCuri en De Zorggroep.

Desiree Hintzen, projectleider Behoud & Instroom: “Met dit traineeship bieden we startende professionals de kans om brede ervaring op te doen in de regio. Door met verschillende zorgsectoren kennis te maken, kan de trainee een bewuste keuze maken voor de organisatie die het beste bij hem of haar past.”

Enkele maanden voor het einde van het traineeship, maakt de trainee de keuze voor de organisatie bij wie hij/zij definitief in dienst wil. Het traineeship ‘Expeditie730’ start in oktober 2024. Vanaf april starten de sollicitatiegesprekken. Geïnteresseerden kunnen zich melden via de website www.expeditie730.nl

Regioprogramma

Het traineeship komt voort uit het Regioprogramma Noord-Limburg. Organisaties die onderdeel zijn van het Regioprogramma zijn: Vincent van Gogh (VIGO), Proteion, De Zorggroep, Viecuri, Ambulancezorg Limburg, Adelante en Cohesie.